Вече 22 години Никифор от котелското село Кипилово живее с

...
Вече 22 години Никифор от котелското село Кипилово живее с
Коментари Харесай

„Вярваме в доброто”: Да помогнеш, след като са помогнали и на теб

Вече 22 години Никифор от котелското село Кипилово живее с диагнозата хидроцефалия - натрупаване на течност в кухините на мозъка. Преди месец самичък почнал да събира пари за интервенцията си. Около седмица по-късно разполагал с дори повече, в сравнение с му е нужно.

Никифор взема решение да върне положителното, като подари част от събраните за него средства на други хора в неволя. Изпраща по 15 хиляди лв. на многодетна майка с онкозаболяване и на 3-годишно момиченце с тежка диагноза: „ Трогна ме, тъй като е дребна и аз също от дребен болен съм, до ден сегашен, би трябвало всички дружно да помагаме”.

Мартина Танева от Банско е момиченцето, за което Никифор е дарил пари. Допреди два месеца тя е изцяло здрава, само че изпада в кома откакто се задавя с хапче и то попада в трахеята.

„ До 3 октомври бяхме в „ Пирогов”, от там ни изписаха с диагноза кома и хипоксична енцефолапатия, просто всички ни споделяха молете се, молете се, свършиха си докторите работата, върнаха я към живот”, споделя майката Катрин Костадинова.

--> Семейството отпътува за болница в Турция, където детето е оперирано. След интервенцията Мартина е с отворени очички, усеща досег, само че не чува. Не е в схващане. Много я боли и плаче.

Сега клиника в Израел дава вяра за Мартина. Историята трогва Банско и региона. За дни са събрани 160 хиляди лв..

Георги Ангелов е фотограф и продава творбите си благотворително, с цел да подари за детето: „ Аз и дадох обещание на мъничката, че когато оздравее и се изправи на крайници, да и направя една страхотна фотосесия на Банско на площада”.

И до момента в който хората оказват помощ, майката чака знамение.

Кампанията по набирането на средствата продължава. И вие можете да помогнете с подаяние по банкова сметка:

BG96BUIB78371039070002, СИбанк, Катерина Костадинова Танева /Юнчова/
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР