Вече 20 години политическият формат Арайолуш“ утвърждава диалога на най-високо

...
Вече 20 години политическият формат Арайолуш“ утвърждава диалога на най-високо
Коментари Харесай

Какво си казаха Румен Радев и Марсело Ребело де Соуза в Порто?

Вече 20 години политическият формат „ Арайолуш “ утвърждава разговора на най-високо ниво и гради мостове на съдействие и другарство сред европейските страни, участващи в този конгрес.

Развитието на интернационалните връзки на тези правила е от изключително значимо значение, когато в Европа още веднъж се води война.

Това беше общата позиция на президентите на България и Португалия и Марсело Ребело де Соуза, които разговаряха в Порто преди откриването на тазгодишната среща на държавните глави от групата „ Арайолуш “, в която вземат участие 14 страни членки от Европейски Съюз.

Тази година се навършват и 20 години от основаването на групата „ Арайолуш “, която носи името на португалския град, където през 2003 година се организира първата среща на върха в сходен формат. Обща бе позицията, че както Европейски Съюз като цяло, по този начин и страните членки са изправени пред голям брой съществени проблеми, подбудени от пандемията от ковид, войната на Русия против Украйна, енергийна и икономическа рецесии и други.

Справянето с тях изисква дълготрайна виновна визия и поредни решения, учредени на споделени правила. Разменени бяха отзиви за провокациите пред Европейски Съюз, както и за развиването на Обединена Европа. По време на срещата от страна на президента Марсело Ребело де Соуза бе доказана устойчивата поддръжка на Португалия за присъединението на България към Шенгенското пространство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР