Вече 15 години чуваме аргументи как нищо не може да

...
Вече 15 години чуваме аргументи как нищо не може да
Коментари Харесай

Крум Зарков за механизма за разследване на главния прокурор: 15 години бойкот


„ Вече 15 години чуваме причини по какъв начин нищо не може да се направи или по скоро би трябвало да се направи нещо, само че не е тъкмо това, само че би трябвало по-късно да го обсъдим, след това би трябвало да забележим, след това в случай че можем да питаме “. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ служебният министър на правораздаването Крум Зарков в отговор на въпрос какви са причините против механизма за.

Законовите промени, с които би трябвало да бъде въведен този механизъм, бяха обсъждани през вчерашния ден от парламентарната правна комисия. Още преди да стартират разискванията, заместител основния прокурор Борислав Сарафов разгласи, че за тези промени ще бъде сезиран Конституционния съд, в случай че бъдат признати.

„ Този закон би трябвало да подсигурява дейно наказателно гонене, за който и да било,, в случай че има данни за това. Самата комисия стартира тържествено. Хората бяха поканили доста видни посетители, имаше представители на посолство, ръководителят на комисията Вежди Рашидов откри съвещанието. Действително беше доста впечатляващо. Но 5 часа по-късно в последна сметка нищо не се случи или в случай че мога да употребявам един известен израз – доста им се искаше на някои депутати, само че нямаха предпочитание “, разяснява правосъдният министър.

Той подсети, че страната ни беше наказана за първи път поради неналичието на този механизъм през 2009 година в Европейския съд.

„ В интерес на истината аз подписвам всеки ден като министър на правораздаването предложение да плащаме обезщетение на български жители, които не са могли да осъществят правата си в България и. Стотици хиляди лв. плащаме “, акцентира Зарков.

По думите му парите единствено единия аспект, другият обезпокоителен е възприятието, че живеем в страна, която не пази жителите си или в която има хора над закона.

„ Мисля, че 15 години са премного. Има доста добър план съгласно мен на масата. Той може би може да бъде обстоен, може би ще го пратят в Конституционния съд на инспекция, няма нищо неприятно в това. Нека да напреднем с този спор, дано не въртим в порочния кръг непрестанно и дано не се залъгваме “, прикани Крум Зарков.

Гледайте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР