Вече 140 години честваме едно уникално явление в историята на

...
Вече 140 години честваме едно уникално явление в историята на
Коментари Харесай

Обединени патриоти: Защо политиците мълчат за това от кого сме се освободили?

Вече 140 години честваме едно неповторимо събитие в историята на Европейския Югоизток – Руско-турската освободителна война. Няма сходен акт, няма такава война, която се е водила единствено в името на един популярен блян. Това съобщи в Народно събрание проф. Станислав Станилов от името на ПГ на Обединени патриоти по случай Националния празник на България 3 март. " Каквито и да са били помислите на тези, които са почнали войната, резултатът е един – ние сме тук, назоваваме се българи и назоваваме нашата страна българска ", съобщи от трибуната още проф. Станилов.

По думите на атакиста 3 март постоянно е бил обект на политически преоценки и опити да бъде пренаписана историята. " Винаги са се изваждали на дневен ред всевъзможни претекстове, с които да бъде обезценен този извънреден факт в международната история. Преклонението пред този исторически акт, би трябвало да бъде наложителен за всички българи и никой не трябва да си разрешава да го оспорва ", съобщи депутатът.

Той уточни, че повече от четвърт век, години на демократическата република, огромни държавници и политици си замълчаваха кой ни е освободил, от кого ни е освободил, за какво ни е освободил и какви са следствията от това избавление.

" Ние доста пъти сме били в тежко положение, преодолявали сме го, живели сме на ръба на оцеляването, само че в никакъв случай не сме забравяли какво е станало през 1877-1878 година, по какъв начин е приключило всичко и за какво се е получило по този начин. Нашият опит през това време да обединим всички българи в една страна, е приключил с успех”, добави проф. Станилов.

Той акцентира, че депутати от Оперативна програма по-рано денем уважиха паметта на именития полковник Борис Дрангов, като са участвали на откриването на монумент.

" Но да не забравяме, че дружно с него би трябвало да честваме и подвига на доста други известни и незнайни, именни и безименни герои на българската история ", заключи националният представител проф. Станилов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР