Вече 12 години сме част от Европейския съюз, а все

...
Вече 12 години сме част от Европейския съюз, а все
Коментари Харесай

Деница Златева: Ще работим за намаляване на неравенствата в Европа

" Вече 12 години сме част от Европейския съюз, а към момента приказваме за Европа като за нещо далечно и мъчно постижимо. Но и няма по какъв начин да е по различен метод, когато даже в самата България са налице толкоз крещящи разлики. Трудно намираш подобаващи думи, с които да отговориш на хората в дребните, съвсем забравени села, когато те питат за какво в 21 век България наподобява по този метод. " Това сподели Деница Златева, заместник-председател на Народно събрание на Българска социалистическа партия и претендент за евродепутат от листата на " Българска социалистическа партия за България ", на срещи с поданици на варненските общини Бяла, Долни чифлик и Аврен. " Иска ми се министър председателят и министрите от кабинета му да отговорят очи в очи на хората, които ни питат - за какво в България се пътува по пътища, които наподобяват на закърпен килим, за какво би трябвало да пътуват повече от час, с цел да стигнат до болница или аптека, за какво децата в дребните обитаеми места са лишени от опциите, които имат връстниците им в по-големите градове ", разяснява още Златева.
" С великодушна ръка министър председателят раздава милиарди всяка година, отвън закона за държавния бюджет, а в същото време ръководещите настояват, че няма пари за актуализация на пенсиите или за нарастване на парите за майчинство. За разлика от асфалта, от пенсиите и детските надбавки не могат да се взимат рушвети и комисиони. Може би по тази причина тематиката не им е толкоз предпочитана ", разяснява Златева.
" Ние предлагаме смяна на този циничен модел. Да, ние знаем, че няма по какъв начин изведнъж да изравним големите разлики в приходите на България с тези в Люксембург, само че можем да работим за понижаване на неравенствата на европейско равнище, с цел да подсигуряваме, че на нито един европейски жител няма да му се постанова да живее под прага на бедността. Европейският съюз е основан преди 62 години, с цел да подсигурява мир и да сближи европейските нации. България е член към този момент 12 години, време е да се почувстваме горди и почтени европейци ", сподели още тя.
Кандидатът за евродепутат от листата на " Българска социалистическа партия за България " доктор Десислав Тасков отговори на рецензиите, че акцията се фокусирала най-вече върху проблеми от национално значение. „ Ние сме пълноправни жители на Европа и локалните проблеми са и европейски ", означи той. „ Хубаво е да приказваме за европейска здравноосигурителна карта и за единна европейска лекарствена политика, само че в същото време не можем да подминаваме обстоятелството, че над 1 милион български жители живеят под прага на бедността, те даже не живеят, а съществуват, оцеляват ", добави доктор Тасков. „ Българите са най-бедни в Европа, а в същото време заплащат най-вече за здравни услуги, това не може да продължава и шансът за смяна е гласуването на 26 май с бюлетина номер 18! "
На срещите участваха и националният представител от Варна Иван Иванов и ръководителят на Областния съвет на Българска социалистическа партия - Варна Цонко Цонев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР