Вебер поиска България незабавно да влезе в ШенгенПредседателят на ПГ

...
Вебер поиска България незабавно да влезе в ШенгенПредседателят на ПГ
Коментари Харесай

Вебер поиска България незабавно да влезе в Шенген

Вебер изиска България неотложно да влезе в Шенген
Председателят на ПГ на ЕНП Манфред Вебер съобщи, че България и Хърватия незабавно би трябвало без никакво отсрочване да станат част от Шенгенското пространство. Вебер не загатна Румъния, а изказването бе направено пред Екологичен потенциал като реакция на речта на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер.

Вебер акцентира, че Европейска комисия още през 2010 година се е оповестила, че България и Румъния са подготвени за влизане в Шенген, само че това не се е случило заради едностранното несъгласие на Франция, Германия и Холандия, което се е наложило напълно заради вътрешнополитически аргументи. Юнкер предходната година съобщи, че България и Румъния би трябвало да бъдат признати в Шенген, напомня "Юроактив".

Хърватия е член на Европейски Съюз от 2013, само че към момента не е получила зелена светлина от Европейска комисия. Членството на Хърватия в Шенген се блокира и от Словения заради териториалните разногласия за Пиранския залив. Според "Юроактив" и Юнкер, и Вебер знаят, че няма никакви шансове в най-скоро време да се стигне до разширение на Шенген, тъй като самият шенгенски план е в заплаха заради мигрантския напън, за който приказва и самият Юнкер в речта си през днешния ден. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР