Вдигат заплатите в армията догодина. Увеличението ще стане от началото

...
Вдигат заплатите в армията догодина. Увеличението ще стане от началото
Коментари Харесай

Вдигат заплатите в армията догодина

Вдигат заплатите в армията следващата година.

Увеличението ще стане от началото на идната година, като от първи януари ще скочат възнагражденията на военните. Това съобщи през днешния ден министърът на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила.

Вицепремиерът беше посетител на церемониален обред за полагане военна клетва на курсанти от Висшето военноморско учебно заведение във Варна.

Според Каракачанов заплатите на военнослужещите няма да бъдат увеличени еднообразно. Повече средства ще се насочат към бойните поделения и военните, които са на терен.

По мотив концепцията за създаване на военноморска база на НАТО в България министърът посочи, че пред сходен план има разнообразни усложнения и пречки.

„ България би трябвало да разчита преди всичко на личния си флот и по тази причина е належащо той да е оптимално гарантиран “, разяснява Каракачанов.

Министърът съобщи и, че държавното управление работи интензивно във връзка повишението на пенсиите у нас. В тази връзка в общественото ведомство се търсят способи за прекъсване на приключването на стотици милиони левове за подправени инвалидни пенсии.

Каракачанов добави, че с тези пари ще бъде увеличена минималната пенсия на по-късен стадий.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР