Вдигането и репатрирането на автомобили от служители на общинското дружество

...
Вдигането и репатрирането на автомобили от служители на общинското дружество
Коментари Харесай

Вдигането на кола с паяк – незаконно, нарушава права

Вдигането и репатрирането на коли от чиновници на общинското сдружение "Организация на придвижването, паркинги и гаражи " е нелегално.

Това постанови Административния съд във Велико Търново след подадена тъжба на жилнат от "паяка " студент.

Според магистратите чиновниците на общинското сдружение не са чиновници на общинската администрация и по тази причина те не могат да постановат административни ограничения за нарушаване на общински наредби, написа "Монитор ". Те могат единствено да оказват подпомагане на полицията и пожарната при определяне на някаква нарушаване, като провеждат и управляват преместването на автомобила, само че не могат да сформират актове и да репатрират.

"Спирането на автомобил в зона за платено паркиране без възнаграждение не е съображение за наложително пренасяне на автомобила, защото не пречи на останалите участници в придвижването. Нормалното би било слагането на скоба и възнаграждение на действителния престой – по 1 лева на час, а не високите такси за престой на вдигнатия автомобил на углавен паркинг ", разясняват от съда.

Според съда с повдигането и преместването на автомобила на жалващия се студент, чиновниците на "паяка " са нарушили конституционното право за частна благосъстоятелност на младежа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР