ВДеня на Освобождението, 3 март, ефирът на NOVA ще предложи

...
ВДеня на Освобождението, 3 март, ефирът на NOVA ще предложи
Коментари Харесай

Празнична програма в ефира на NOVA за 3 март

ВДеня на Освобождението, 3 март, ефирът на NOVA ще предложи на феновете специфична стратегия. Начало на празничния ден в неделя ще даде „ Събуди се “, чието издание ще бъде отдадено на националния празник и ще продължи до обедната емисия вести в 12:00 ч. Част от предаването ще станат любопитни събеседници и забавни истории, a публицистите на NOVA ще създадат феновете очевидци на празнувания от цялата страна и чужбина.

Водещ в студиото на „ Събуди се “ ще бъде Марина Цекова, която ще даде думата на вдъхновяващи персони, измежду които артистите Елена Петрова и Камен Донев, както и юридическия консултант на кралица Елизабет – Лорд Бризби, който е правнук на Тодор Бурмов – първият министър-председател на Княжество България. В утринния ефир следва извънредна среща и с оперната певица, донесла доста мотиви за горделивост на България, Соня Йончева. Навръх празника тя ще разкрие за какво се усеща горда българка, а в събота феновете ще проследят нейния прям диалог с Мариян Станков – Мон Дьо. Любимите български артисти Владо Пенев, Теодора Духовникова, Малин Кръстев, Захари Бахаров, Бойко Кръстанов, Луиза Григорова и Юлиан Вергов ще показват особено за феновете на NOVA едни от най-въздействащите български творби – „ Левски “ на Иван Вазов и „ Обесването на Васил Левски “ на Христо Ботев като част от плана „ Поетите “. 
 NOVA
Водещ на изнесеното студио в „ Събуди се “ на връх Шипка ще бъде Христо Калоферов, който ще покаже най-интересните моменти от честването на националния празник. Там ще се срещне и с българската алпинистка Силвия Аздреева – първата българка, покорила върховете К2 и Лхотце и втората българка, изкачила Еверест. 

Обедната емисия вести на NOVA ще заключи най-важните осведомителни акценти досега в 12:00 ч. Кулминацията на празника от площад „ Народно заседание “, където ще се организира тържествената заря-проверка, както и всички вести от празничния ден, ще бъдат проследени в Новините на NOVA в 19:00 ч. от водещите Даниела Тренчева и Христо Калоферов и репортерите на NOVA. 
 NOVA
В следобедните часове в студиото на „ На фокус с Лора Крумова “ ще влязат атрактивни посетители, които ще разясняват едни от най-актуалните публични тематики от седмицата. Предстои среща със арбитър Лада Паунова, която ще гледа делата против основния прокурор, както и Михаил Въжаров – татко на Кирил, чийто живот беше лишен пред дискотека „ Соло “. Мария Йотова пък ще опише в чии вени тече по едно и също време кръвта на Раковски, Райна Княгиня и Софроний Врачански. На 3 март в студиото ще влязат още артистът Камен Воденичаров и журналистът Наталия Симеонова. 
 NOVA
Веднага след централната емисия вести, журналистът Николай Дойнов и операторът Росен Илиев потеглят по стъпките на българските опълченци в специфичното издание на „ Темата на NOVA “ – „ Българското опълчение – от Кишинев до Сан Стефано ”. Каква е заслугата на българите за Освобождението от 1878 година? – Очаквайте истории за подвига на хилядите доброволци и за пътя им към успеха.
 NOVA
В навечерието на празника в „ Офанзива с Любо Огнянов ” следва среща с Теменужка Найденова, която от години шие български флагове и чиято майка е наричана третата Райна Княгиня. Адвокат Красимир Недев ще направи разбор на профила на хората, които поругават българските национални знаци и ще отговори на въпроса по какъв начин тези знаци са предпазени от закона. А особено издание на предаването „ Социална мрежа “ ще води феновете на разходка в експозицията на Националния исторически музей за Възраждането, което води до Освобождението. 
 NOVA
В дните към националния празник, феновете ще могат да се насладят и на два премиерни за телевизионния ефир български кино лентата, които ще бъдат излъчени незабавно след края на вълнуващите епизоди на най-позитивното риалити „ Един за различен “. В събота от 22:00 ч. основаната на действителни събития история в „ Пепел върху слънцето “ ще срещне публиката с доктор Стефанов (Юлиан Вергов), който е упрекнат в лекарска неточност след рискована интервенция. С разплитането на случая се заема журналистката Антония (Силвия Петкова), а задачата й е да доближи до истината. Част от звездния актьорски състав са още Ники Илиев, Павел Поппандов, Николай Станоев, Стефан Денолюбов, Ирини Жамбонас и други.
 NOVA
В неделя от 23:00 ч. пък ще бъдат пресъздадени исторически моменти от българската реалност в края на Втората международна война във кино лентата „ Останалото е пепел “. За да вземе изявление от видния български политик, посланик и финансист Атанас Буров (Асен Блатечки), в София идва американският кореспондент Джордж Смит (Нейтън Купър), който попада в поредност от забавни обстановки с непредвидени развръзки, сантиментална изненада от ориста и доста обрати, които оставят следи за цялостен живот. 
 NOVA
Не пропускайте празничната стратегия на NOVA на 3 март!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР