Вдъхновяваща история, която показва, че печелим повече, когато изберем да

...
Вдъхновяваща история, която показва, че печелим повече, когато изберем да
Коментари Харесай

15-годишният Исус върна 140 лв. и дебитна карта, подариха му първата в живота му торта

Вдъхновяваща история, която демонстрира, че печелим повече, когато изберем да дадем, вместо да вземем. 15-годишен възпитаник от Айтос откри портмоне с пари и дебитна карта и макар, че биха помогнали на фамилията му, което живее в порутена къща без ток, реши да ги върне. Исус Христов има 7 братя. Мечтае да стане служител на реда.

Петокласникът от Айтос инцидентно намира изгубения портфейл до магазин в града. Вътре имало 140 лв. и дебитна карта. За момент не се поколебал и отишъл в полицията.

" Той е от едно доста оскъдно семейство. Живеят меко казано в много нищожни условия и тази сума несъмнено би помогнала на фамилията и все пак той не се поколебава да върне портмонето ", съобщи старши комисар Калоян Калоянов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

И макар че фамилията живее сложен живот, майката на Исус го е възпитала в никакъв случай да не краде.



Трогнати от историята на момчето, студенти от Бургас купуват торта за рождения му ден, която се оказва и първата в живота му.

" Той беше доста благополучен. Дете от толкоз безпаричен регион, от толкоз бедна къща, да направи такова нещо, той е воин за мен ", добави Павлина Стаматова, студент " Социална педагогика ".

Днешният ден се трансформира в празник и за учебното заведение на Исус, където бе награден от полицията, общината и доброволци.

" Радваме се, че е наш ученик и че в това отношение сме съумели да възпитаме в него това възприятие ", сподели още Дора Георгиева, шеф на ОУ " Атанас Манчев " в Айтос.

Исус мечтае да стане служител на реда. Не харесва неприятните хора и желае да се бори за справедливостта.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР