Вдъхновена от динамичния и колоритен град Мадрид, е най-новата марка

...
Вдъхновена от динамичния и колоритен град Мадрид, е най-новата марка
Коментари Харесай

Нова премиум бира влиза на българския пазар

Вдъхновена от динамичния и живописен град Мадрид, е най-новата марка премиум бира, която към този момент може да бъде открита на българския пазар, с помощта на “Каменица ” АД, част от Molson Coors Beverage Company. За първи път бирата излиза на пазара в Обединеното кралство през 2020 година, където реализира голям триумф. Още с стартирането си Madrí Excepcional печели и две влиятелни награди - злато от International Beer Challenge (IBC) през 2021 година и сребро от World Beer Awards през същата година.  
 
Премиум бирата е резултат от съдействието сред ​пивоварите на Molson Coors и ​мадридската пивоварна La Sagra. С формалната си премиера у нас Madrí Excepcional стъпва за първи път в Централна и Източна Европа. Идеята за нея е на испанеца Карлос Гарсия, който избира „ фюжън “ философията, с цел да сътвори бира, обичана от всички. Така се ражда съвременна, прогресивна, градска марка, която идва, с цел да отговори на условията на дейните градски хора с любопитен дух. Това е заложено и в самото ѝ име - Madri е методът, по който ​местните ​​произнася​т​ ​името на град ​Мадрид​, а Excepcional (от испански) значи извънреден, неповторим. Тази линия е продължена и във образната еднаквост, ​в която ​​     ​ участват символичният за испанската столица червен цвят и фигурата на Чулапо - представители ​на​​ мадридското общество през ​XIX​​ век, които се гордеели със своя град и били известни с изискан жанр ​​и смело отношение. Днес Чулапо ​с​е ​използва ​като нарицателно за мадридчани. 
 madri бира
Madrí Excepcional впечатлява ​обаче ​най-вече с усета си. Той е уравновесен, мек, изчистен и освежаващ​,​ със мощен малцов послевкус. Отличава се със междинна газираност и ярък, златисто-меден цвят. Притежава гладка пяна и богат мирис на цветни нотки на хмел. Алкохолът в нея е 4,6%. По думите на основателя си Madrí Excepcional е неповторимо обединение на мадридския метод на живот и обичайното пивоварно завещание. 
 
На българския пазар премиум бирата може да бъде открита в стъклени бутилки за многократна приложимост, кенове и мултипак опаковки, както и в наливно положение в определени заведения и заведения за хранене в цяла България.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР