Вчетвъртък украински официални лица наредиха евакуация на цивилни граждани от

...
Вчетвъртък украински официални лица наредиха евакуация на цивилни граждани от
Коментари Харесай

Зареди редовния обстрел: Наредиха евакуация на цивилни в Херсонска област

Вчетвъртък украински публични лица подредиха евакуация на цивилни жители от южната Херсонска област, отчасти следена от съветските сили и постоянно обстрелвана.

" Областният съвет за защита на Херсон взе решение за наложителна евакуация на фамилии с деца от регионите, подложени на непрекъснат противников обстрел " , съобщи губернаторът Олександър Прокудин в Telegram.

Руските войски управляват регионите в Херсонска област на юг от река Днепър, откакто предходната година се изтеглиха от град Херсон, столицата на региона, който постоянно обстрелват.

Украински публични лица към този момент предложиха през август цивилни жители да изоставен десетина региона в североизточната част на Харковска област в изискванията на съветска атака, само че тези евакуации не бяха наложителни.

Прокудин съобщи също по този начин, че районните управляващи се приготвят за " изключителна обстановка " през есента и зимата по отношение на доставките на електрическа енергия.

През зимата на 2022 година Русия организира акция за бомбардиране на украинската инфраструктура, което докара до постоянни спирания на електрозахранването.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР