Вчерашното слово на руския лидер Владимир Путин пред дискусионния клуб

...
Вчерашното слово на руския лидер Владимир Путин пред дискусионния клуб
Коментари Харесай

Известия: Русия се опитва да формира нов, честен, базиран на правото и справедливостта световен ред

Вчерашното слово на съветския водач Владимир Путин пред дискусионния клуб " Валдай " в действителност е поръчка на Русия за присъединяване във образуването на нов, почтен, основан на правото и справедливостта международен ред, декларира пред съветския в. " Известия " Константин Косачов, зам.-председател на горната парламентарна камара.

В риториката на Путин по отношение на Запада липсва нападателен съставен елемент, по тази причина пък има детайли на отчаяние, страдание и наказание, написа в същия брой политологът Тамара Гузенкова. По думите ѝ в този подтекст " специфичната военна интервенция " на Москва в Украйна " има тип на наложена по насила реакция на провокациите, произлизащи от антируската политика на Запада ".

Путин съобщи, че Русия няма желание да стане нов хегемон, не желае световна власт - тя отстоява правото си да се развива свободно, акцентира " Росийская газета ". Държавният глава означи неправилната политика на Запада, ориентирана " наникъде ", прибавя московският официоз.

Днешната обстановка в Украйна, акцентира през вчерашния ден Путин, също е дело не на Русия, а на Запада, написа съветското издание " Труд ".

" Президентът на Русия наподобява е склонен, че неговата война ще се води с целия свят ", обобщи " Комерсант ". Според вестника прочее Путин " е склонен да влезе в историята като някой различен, само че не и като индивида, натиснал аленото копче " за нуклеарна офанзива.



Осем месеца откакто атакува Украйна, Путин се опита да изясни дейностите си, само че от самото начало заклеймяваше Запада и Украйна с обичайните клишета от своята агитация, написа киевското издание " Кореспондент ".

" Руският деспот призна загубите от войната, която самичък стартира, само че по думите му и тези загуби са били направени в името на богатството на Русия и на нейното бъдеще ", показва вестникът. Ползата съгласно него е, че съветската стопанска система и бизнесът, зависещи по-рано от западните сътрудници на Москва, в този момент ще би трябвало да се научат да работят независимо. А западните компании, твърди той, мечтаят да се върнат в страната, която напуснаха в символ на митинг против войната.

Реалността обаче е, че за осемте месеца след нашествието прекомерно огромни интернационалните компании се изтеглиха от Русия, Брутният вътрешен продукт на страната се срина и скочи инфлацията. Централната банка наложи ограничавания и прикани за подготовка към преустрояване на стопанската система.

Същевременно Путин отхвърли обществено да признае, че военната мощност на Украйна е била подценена, при все това се канеше " за три дни да превземе Киев ", припомня " Кореспондент ". Той отхвърляше да признае и " стремителното оттегляне на съветската войска от Харковска област и предстоящото нахлуване на украинските военни против Херсон ". Голяма част от територията на Херсонска област към този момент е върната под украински надзор, акцентира списанието.

Путин съобщи, че не вижда никакъв политически смисъл в нуклеарен удар по Украйна. Руският деспот твърди, че Русия сякаш " в никакъв случай не е говорила за приложимост на нуклеарни оръжия ", а той постоянно единствено е реагирал на думите на западни политици. Всъщност обаче Путин нееднократно е заплашвал преди с потребление на нуклеарни оръжия, говорейки за войната с Украйна. Освен това той сложи нуклеарните сили на Русия в специфичен режим, напомня украинското онлайн издание " Цензор ".

Путин сподели, че бойните загуби на украинските въоръжени сили надвишават на моменти седем до 10 пъти тези на Русия и добави, че на украинските водачи " по никакъв начин не им е жалост за хората ". Но по данни на украинския Генерален щаб общите загуби на съветската окупационна войска от началото на войната доближават 69 220 души, написа украинският портал " Обозревател ".

Владимир Путин все по този начин отхвърля концепцията за суверенитет на Украйна, заради което е невероятно да стартират съществени договаряния за прекъсване на войната. Това се споделя в отчет на вашингтонския Институт за проучване на войната, показва на уеб страницата си украинската телевизия ТСН.

" След разбор на словото на съветския деспот пред " Валдай " специалисти на Института стигнаха до извода, че Путин към момента цели да унищожи украинската страна и да изличи понятието украински народ. Това демонстрират по-специално непрекъснатите му изказвания, че Украйна и Русия са обединен народ, разграничен на разнообразни страни от историческите условия ", се споделя в обявата.

" Тези изказвания, съчетани с доста от дейностите на Русия, би трябвало да провокират съществени размишления по въпроса, че войната на Русия против Украйна съставлява геноцид, защото геноцидът се дефинира юридически като дейности, осъществени с желание да бъде унищожена, напълно или отчасти, дадена национална, етническа, расова или религиозна група ", оповестява Институтът за проучване на войната, представен от ТСН.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР