Вчерашното съсредоточаване на държавни органи не можа да попречи на

...
Вчерашното съсредоточаване на държавни органи не можа да попречи на
Коментари Харесай

И през нощта бутаха Тютюневия град. Минеков пак дойде

Вчерашното концентриране на държавни органи не можа да попречи на продължаващото срутване на паметниците на културата от някогашния Тютюнев град в Пловдив.

Сайтът " Под тепето " осведоми, че сградата на бул. „ Христо Ботев “ 51 е траяла да бъде събаряна и снощи, по мрачно, на фарове.

Това става, макар че министър Велислав Минеков прикани пловдивчани да се съберат и да защитят предишното си и съобщи, че остава в Пловдив, с цел да показва позицията си.

След вчерашното идване, Минеков е посетил Града на тепетата и към среднощ. При предходното му идване денем бутането склада на " Хр. Ботев ", който получи статут на монумент на културата същия ден, бе краткотрайно спряно.

От него обаче не бе останало съвсем нищо – рушенето е траяло и по мрачно. 

Минеков е тръгнал от София към 23 часа през нощта, като разгласи, че в нарушаване на закона продължава разрушаването на тютоневите хранилища, написа " Под тепето ".

„ Явно има хора, които подценяват това, че аз съм министър на културата. Подценяват смисъла на опазването на културното завещание. Аз това не мога да го разреша. Не единствено в този момент през нощта, само че аз ще остана тук, ще повикам полиция и това нещо няма да се случва.

Това е заличаване, което е повече от безсрамие! “, заяви Велислав Минеков пред съборения склад.

Скулпторът е уведомил Министерство на вътрешните работи, почнала е и инспекция на ДНСК.

Любопитно е, че при вчерашното си идване Минеков съобщи, че е бил заплашван - да не се занимава с Тютюневите хранилища, тъй като ще бъде очернен медийно.

А през вчерашния ден юрист Стефан Левашки напомни пред Клуб Z преинтересната история на осъждането на клошаря Любчо - единствения признат за отговорен за подпалването през 2016 година на склада на именития търговец Димитър Кудоглу на ул. " Г.М. Димитров ". Тогава по мотива персонално пристигна в Пловдив Сотир Цацаров, а след това на Любчо му се падаха единствено следователски и прокурорски шефове, които да се заниманат с обвиняването му. Накрая делото се гледа от ръководителя на районния съд, а на втора инстания - от ръководителя на окръжния.

Мъжът по този начин и отхвърля да апелира пред Апелативния присъдата от 4 години ефективно и си я излежа.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР