Вчерашният ураганен вятър остави без покрив жилищен блок в най-пострадалия

...
Вчерашният ураганен вятър остави без покрив жилищен блок в най-пострадалия
Коментари Харесай

Ураганът във Враца отнесе покрив, свидетели разказват за ужаса в града

Вчерашният ураганен вятър остави без покрив жилищен блок в най-пострадалия регион – Враца, където скоростта напразно доближи 115 км/ч., заяви bTV. Блокът е шестетажен и двата най-пострадали жилището напълно безусловно са без покрив, откакто вятърът го е вдигнал, разполовил и запратил върху две прилежащи здания. Допълнително вреди е нанесъл и завалелият след това дъжд.

Всичко е унищожено, цялото ми имущество, стените са подгизнали, отвят е покривът – окаченият таван, даже лампите, сподели Нина Петрова, собственичката на едното жилище.

Тя описа, че е подала сигнал на незабавния телефон 112 поради греди, останали да стърчат рисково след стихията, само че пожарната единствено е огледала и си е отишла. До този миг регионът не е обезопасен. Борихме се, доколкото можахме, събирахме части, които висяха от гаражи, по улиците, добави Петрова.

Слави Бонев – притежателят на прилежащия апартамент, който също е останал без покрив, разяснява, че „ хубавото е, че на фона на всичко, което описваме, няма потърпевши хора “. При него вредите също са големи.

Днес или най-късно на следващия ден двамата чакат комисия, изпратена от спешния щаб в Общината, да направи оглед и се надяват на помощ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР