Вчерашният резултат в изборите за председател на БСП разрушава един

...
Вчерашният резултат в изборите за председател на БСП разрушава един
Коментари Харесай

Александър Симов: Изборите за председател показаха, че в БСП няма драматично разцепление

”Вчерашният резултат в изборите за ръководител на Българска социалистическа партия унищожава един главен мит, който придворните медии се опитваха да насадят в съзнанието на хората- че в Българска социалистическа партия тече трагично разединение. От година и половина ни внушаваха, че партията е в непрекъснат скандал. Това, че десетки хиляди социалисти се явиха пред урните сподели, че директният избор е промяна, която всички желаят. ”
Това съобщи Александър Симов, представител на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “, пред Българска национална телевизия. Той напомни, че след въвеждането му, на три следващи съвещания на Конгреса е бил юридически опит тази промяна да бъде свалена и унищожена.

" За първи път всеки един член на левицата имаше правото да избере какъв да е водачът на Българска социалистическа партия и да каже мнението си ", акцентира националният представител. Той добави, че резултатът демонстрира, че в Българска социалистическа партия няма никакви съмнения и стихии, а всичко това е било една пушилка на върха на чашата.

" Близо 80% от членовете на Българска социалистическа партия излязоха, с цел да дадат своя глас. Партията показва изключителна готовност. Във времена, в които виждаме по какъв начин се появяват лидерски партии, които извращават концепцията за народна власт, Българска социалистическа партия се оказа гръбнакът на българската народна власт. ", сподели Александър Симов. Народният представител добави, че след тази радикална демократична промяна, левицата ще излезе доста по-силна.

" До през вчерашния ден имаше две трендове в БСП-единият споделяше, че Българска социалистическа партия би трябвало да търси метод да се договаря, другата линия бе- никакво съглашателство с ГЕРБ, никакво съучастничество във властта с мутрите, с тази незаконна тайфа, която е обхванала страната като раков израстък. Социалистите поддържаха изрично втората наклонност през вчерашния ден. ", акцентира Симов.

" Протестът към този момент победи. Решителната крачка е Бойко Борисов и Иван Гешев да подадат оставки, с цел да дадат късмет за диалог за смяната. Над 2 месеца хората са всяка вечер на улицата против тях. Българска социалистическа партия участва на тези митинги, само че не се пробва да ги яхне, тъй като тази идея не е партийна, а национална ", приключи Александър Симов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР