Вчерашният финал на женската надпревара в Мадрид предложи невероятни тенис

...
Вчерашният финал на женската надпревара в Мадрид предложи невероятни тенис
Коментари Харесай

Шампионката Швьонтек: Кой сега ще каже, че женският тенис е скучен? Вдъхнових се от Рафа

Вчерашният край на женската конкуренция в Мадрид предложи невероятни тенис страсти и безспорно се насладихме на най-качествения конфликт от началото на сезона в WTA Тура. Защитаващата шампионка Арина Сабаленка имаше цели 3 мачбола и изглеждаше, че ще съумее да отбрани трофея си, само че Ига Швьонтек сподели за какво е номер едно в международната класация и сътвори страховит поврат, с цел да завоюва дебютната си купата в испанската столица, а след това призна, че това е една от най-големите победи в нейната изключитeлно сполучлива кариера:

" Сега кой ще каже, че женският тенис е отегчителен? Това е най-интензивният и вманиачен край, който съм играла в миналото. Бих споделила, че е един от най-тежките ми мачове в цялата ми кариера въобще и несъмнено успеха е още по-специална, тъй като идва в конфликт за трофея. Мога само да поздравя Арина, тъй като и двете през днешния ден играхме страховит тенис и дадохме безусловно всичко от себе си на корта. Изключително горда съм от това, че не изгубих концентрацията си през всички тези 3 часа борба и продължих да върша това, което изисквах от себе си на корта.

Истината е, че се сетих за мачовете на Рафа през седмицата и това ми оказа помощ да бъда по-силна душевен в третия сет. Не съм говорила с него в скоро време, само че усетих, че той също също страдаше от напрежението и напрежението на корта, само че продължаваше да се бори и записа някои страхотни победи. Това ми даде вяра и ми оказа помощ да преодолея личните си проблеми от същия темперамент, с цел да мога да печеля този толкоз вманиачен мач " - призна щастливата шампионка, която към този момент може да се похвали с 20 завоювани трофеи на най-високото равнище в тениса.

Източник: Sportskeeda

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР