Вчерашният ден на Мастърса в Маями далеч не се разви

...
Вчерашният ден на Мастърса в Маями далеч не се разви
Коментари Харесай

След дъжда в Маями: Сблъсъкът Алкарас - Фриц, както и мачът на Медведев в един ден

Вчерашният ден на Мастърса в Маями надалеч не се разви по проект, откакто променливите метеорологични условия и проливният дъжд, излял се над Флорида, попречиха за изиграването на две от общо четирите срещи на сингъл при мъжете и при дамите, с което мачовете останаха за през днешния ден. Организаторите на надпреварата пък трябваше бързо да работят в създалата се непредвидена обстановка, като успяваха да вместят всички неизиграни дуели в програмата за днешния ден, която ако не бъде помрачена от дъждовете в Маями, то ни дава обещание значително зрелищни конфликти.

Начало на срещите във Флорида ще слагат сензацията на конкуренцията - домакинският представител и квалификант Кристофър Юбенкс, който се намира отвън първата стотица на планетата, и Даниил Медведев, които е планувано да излязат на корта в 20:00 часа българско време за дебютния дуел в съперничеството си. Непосредствено след тях на централния корт следва да гледаме последния четвъртфинал в шампионата при дамите, противопоставящ Екатерина Александрова и Петра Квитова, всяка от които преследва място във финалната четворка на една от двете съревнования от " Слънчевия Дубъл " за първи път в кариерата си.

По същото време с тях, обаче на Grandstand, ще се организира мачът на олимпийския вицешампион Карен Хачанов и миналогодишния полуфиналист Франсиско Серундоло, които в досегашното си съревнование са се срещали едвам един път, като успеха е в интерес на руснака. С настъпването на вечерната сесия настъпва време и за по този начин дълго чакания конфликт сред последните двама първенци от Индиън Уелс, в който един против различен ще се изправят Тейлър Фриц и Карлос Алкарас. Залогът в дебютното им състезание е повече от огромен, откакто 19-годишният испанец като се изключи че пази купата си в Маями отпреди 12 месеца, то и статутът му на международен номер едно е подложен на карта, а в допълнение спечелилият всред тях ще има към 24 часа по-малко за отмора по отношение на противника си в полуфиналните - Яник Синер.

Програмата за деня пък ще закрият носителката на трофея от Индиън Уелс - Елена Рибакина, която се намира в страхотна форма с 10 следващи победи на сметката си, и първата ракета на домакините Джесика Пегула, като все още американката има превес в съперничеството посред им с 2:0 триумфа, единият от които датира от миналогодишното издание на надпреварата във Флорида.

Програмата в Маями за четвъртък:

Stadium (начало 20:00 часа)

1. Кристофър Юбенкс - Даниил Медведев

2. Екатерина Александрова - Петра Квитова (не преди 22:00 часа)

3. Карлос Алкарас - Тейлър Фриц (не преди 02:00 часа)

4. Елена Рибакина - Джесика Пегула (не преди 03:30 часа)

Grandstand (начало 21:30 часа):

1. Натаниел Ламонс/Джаксън Уитроу - Лойд Гласпул/Хари Хелиоваара - 7:6(3) 3:6 3:4 (доиграва се)

2. Франсиско Серундоло - Карен Хачанов (не преди 22:00 часа)

3. Сантиаго Гонсалес/Едуар Роже-Васлен - Натаниел Ламонс/Джаксън Уитроу или Лойд Гласпул/Хари Хелиоваара (не преди 00:00 часа)

4. Остин Крайчек/Никола Маю - Кевин Кравиц/Фабрис Мартен

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР