Вчерашната визита в Скопие беше огромен успех, заяви министър-председателят Кирил

...
Вчерашната визита в Скопие беше огромен успех, заяви министър-председателят Кирил
Коментари Харесай

Кирил Петков: Визитата в Скопие беше огромен успех

Вчерашната аудиенция в Скопие беше голям триумф, съобщи министър-председателят Кирил Петков пред публицисти в Народното събрание.

" От една страна ние подадохме ръка, отивайки там първи, въпреки това те ни дадоха нота, която сме се надявали да получим от две години. Тази нота е доста по-важна от единствено късо и дълго име. Тази нота споделя, че районен съд Македония няма искания към териториалната целокупност на България. Това е нещо доста обикновено те да го кажат, само че тази нота се е говорила, говорила, преговаряло се е и ние, единствено, тъй като направихме нов метод, я получихме. Тук би трябвало да се разбере, че през вчерашния ден беше голям триумф ", сподели още Кирил Петков.

Премиерът обърна внимание и на историческа комисия, която, по думите му, би трябвало да разиска историята на фашисткия режим в цяла Европа. " Много по-важно от това е, че се обединихме да имаме превоз, връзка от София до Скопие, за 60 дни. Това ще бъде направено по най-прозрачен метод ", сподели Петков в Народното събрание.

Той разяснява и словото на президента пред депутатите и неговите цели.

" Да върнем правовата страна, да почистим корупцията, мафията да няма надзор върху страната, да вкараме фокус върху нововъведенията, да имаме лидерска позиция интернационално, да сме предвидим сътрудник. Мисля, че всички неща, които той сподели, би трябвало да имаме всички единодушие към тях ", сподели още Кирил Петков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР