"Вчерашната среща бе един сериозен ход в маркирането на следващите

...
"Вчерашната среща бе един сериозен ход в маркирането на следващите
Коментари Харесай

Соломон Паси загадъчно: Истинското разгадаване на комюникето от срещата Тръмп - Борисов ще е в петък, когато...

"Вчерашната среща бе един сериозен ход в маркирането на идващите стъпки. Не мога да кажа, че рухването на визите е най-важния въпрос. " Това разяснява пред bTV някогашният външен министър Соломон Паси.

"През 2003 година сложих въпроса за отпадане на визите и ме питаха естествен ли съм. Колкото и да съм съпричастен към този въпрос, не считам, че е толкоз значим за връзките ни със Съединени американски щати ", добави той.

"Бяхме създали много неща, в това число през нашия мандат. Направихме "изкуствена засада ", с цел да понижим % на отказаните визи. В случая не би трябвало да се приказва в проценти, а в безспорни стойности ", изясни Паси.

"Истинското разгадаване на официалното съобщение ще се случи в петък, когато американският дипломат Херо Мустафа ще приказва пред Атлантическия клуб. Гледаме на тази аудиенция като стъпка за развиване на българо-американските връзки през идващите 30 години ", съобщи той.

"Ако министър председателят успее да убеди Путин да трансформира военните си кораби в платноходки, ще бъде ужасно ", заключи Паси.
Бившият външен министър не чака Тръмп да пристигна в България, макар поканата от Борисов. Той изясни, че занапред следва предизборна акция в Съединени американски щати и американският президент ще е зает с това.

Визитата на премиера Бойко Борисов в Съединени американски щати към този момент завърши. Освен с Тръмп, българският министър председател се срещна и с представители на бизнеса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР