Вчерашната пресконфенреция беше неадекватна в посока МВР и прокуратура. Личеше

...
Вчерашната пресконфенреция беше неадекватна в посока МВР и прокуратура. Личеше
Коментари Харесай

Адвокат Рангелов: До 10 години затвор за мъжа, обезобразил момиче с макетен нож

Вчерашната пресконфенреция беше несъответстваща в посока Министерство на вътрешните работи и прокуратура. Личеше си, че са изпуснали случая първоначално. Проявено е несериозно отношение. Сега назначават петорна експертиза, уврежданията на това момиче допуска присъединяване освен на един правосъден доктор, а на пластични и естетични хирурзи, невролози. Дори да е лека телесна щета, тя е осъществена с особена свирепост, тя към този момент не е действие, което се преследва по частен ред. При обвиняване за междинна телесна щета с особена свирепост, наказването е от 2 до 10 години.

Това сподели за " Твоят ден " юрист Людмил Рангелов във връзка насилието над момиче, което беше нарязано с макетно ножче 400 пъти.

По думите му наблюдаващият прокурор е излязъл отпуск, като е дал инструкции.

" Изведнъж оня ден откакто се подвигна звук към случая, прокуратурата реши да образува екип и дефинира нов наблюдаващ прокурор. Казусът не допуска трудност, че да работи цялостен екип от прокурори.Ако се правят систематични инспекции в нощни заведения, по какъв начин позволиха осъждано лице да работи като охранител. В нашата страна всеки, който подвига 140 кг от лежанка и е татуиран, е подобаващ за защита ", уточни той.

Според него има два разновидността на лека телесна щета.щ " При тежката форма има краткотрайно разстройство на здравето, неопасност за живота. Леката форма е болежка и страдалчество. В случая е открита по-тежката. За един месец можеше да се завърши цялото досъдебно произвеждане, в случай че се работеше интензивно през цялото време. Самият факт, че потърпевш от закононарушение се опасява от причинителя, приказва, че правоохранителните органи не си правят добре работата. Заканата за ликвидиране е съществено закононарушение, за което се планува затвор до 6 години. Обезобразяването е трайно и е междинна телесна щета. Изпадането на лицето в безсъзнание също е междинна телесна щета, само че то не се открива инструментално, а благодарение на свидетелски показания, каквито няма ", разяснява Рангелов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР