Вчерашната катастрофа на международния път Е-79, при която загинаха двама

...
Вчерашната катастрофа на международния път Е-79, при която загинаха двама
Коментари Харесай

Вижте кои медии пуснаха фалшивата новина за трети загинал във вчерашната катастрофа край Враца /доказателства/

Вчерашната злополука на интернационалния път Е-79, при която починаха двама мъже, а още четирима пасажера бяха ранени, сложи на тестване локалните медии и кореспондентите на националните вестници, малките екрани и уеб сайтове.
Веднага след злополуката кореспондент на организация BulNews.bg, който по табиет дойде първи на мястото на жестокия конфликт, съобщи информация за двама починали и доста ранени. Това бе оповестено минути по-късно и бе употребявано от останалите сътрудници в страната. По тази причина тези, които преписаха новината, без да се вършат на огромни публицисти, не сбъркаха.
Има обаче една особена порода кореспонденти във Враца, които по всякакъв начин търсят метод да не цитират организация BulNews.bg, а сякаш сами да създават топ вести. По тази причина обаче постоянно те губят ритъма на събитията и едвам след часове пускат материали, които към този момент са морално остарели.
Вчера обаче тези публицисти надминаха себе си. Врачанският уебсайт „ Зов нюз “, националният „ Дарик “ и сякаш достоверният „ 24 часа “ пуснаха подправената вест за трети умрял при злополуката. И в трите медии липсваше пол на жертвата и в коя болница е станало това, защото на мястото на конфликта имаше единствено два натрупа. Днес лъжата е тиражирана даже и в хартиеното издание на вестник „ 24 часа “, което е мощен удар по репутацията на претендиращото за източник на първокласни вести издание. От мобилната версия на изданието даже откраднаха и наша фотография, само че за това към този момент има грижата различен човек.
Главният редактор на „ Зов нюз “ Мария Димитрова, шефката на „ Дарик “ във Враца Мая Ценова и кореспондентът на „ 24 часа “ Валери Ведов дължат извинения на читателите си за подправената вест. И е добре да вземат образец от основния редактор на „ Конкурент “ Георги Александров, който също пусна лъжата в уеб страницата на вестника, само че малко по-късно бързо я изтри, а през днешния ден към този момент безсрамно сочи останалите грешници. За това обаче трябват рефлекси, които се добиват единствено в школата Майстора …
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР