"Вчера ВМРО ясно изразиха своята принципна подкрепа за свикването на

...
"Вчера ВМРО ясно изразиха своята принципна подкрепа за свикването на
Коментари Харесай

Менда Стоянова също предрече пикантната промяна при БСП за историческите промени в България

"Вчера Вътрешна македонска революционна организация ясно показаха своята кардинална поддръжка за свикването на Велико национално заседание (ВНС) и нова Конституция. Нормално е те да имат също свои оферти, които да желаят да се включат ", това съобщи в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ и икономист Менда Стоянова.

"Предполагам, че НФСБ имат такива, както и другите групи, в случай че успеем да внесем предлагането в Народното събрание, също ще имат своите оферти. Това е обикновено ", сподели тя.

Тепърва предстоят диалозите всъщност съгласно нея.

"Ние сме се съсредоточили единствено в области, които са сериозни - това е правосъдната система. Там могат доста неща да се добавят и трансформират, за реализиране на конституционна самостоятелност на правосъдната система ", сподели тя.

По думите й всички други оферти ще са въпрос на диалози.

"Смятам, че занапред предстоят диалози сред политическите сили в каква посока тъкмо да е смяната. Част от хората не са удовлетворени от правосъдната система и се постанова смяна, която да подсигурява това. Това е работата на Великото национално заседание (ВНС). То би било доста по-легитимно за спор и промени в Конституцията ", сподели тя.

"Категорично не съм съгласна с обвиняването, че вършим този ход, с цел да тупаме топката и да печелим време. Искаме още на 2-и септември да внесем това предложение, в случай че съберем 120 подписа, с цел да може в най-ранния период - 2-и ноември, да имаме изясненост ще имаме ли поддръжка от 160 гласа или не и какво ще се случи ", сподели Стоянова.

По думите й, в случай че на не съберат 160 гласа, тогава ще се вземат други решения от ГЕРБ.

"Не считам, че Движение за права и свободи би трябвало да реши всичко. Позицията на Българска социалистическа партия може да претърпи смяна. Едно отговорно държание на Българска социалистическа партия би трябвало да е в тази посока и да се опитат да проведат спор, казвайки какво би трябвало съгласно тях да се промени в Конституцията, с цел да има ново начало на политическата система ", сподели тя.

БЛИЦ напомня, че през вчерашния ден и.

"Никакви подмолни диалози не се водят с който и да било. Българска социалистическа партия е добре да организира дебата вътре в структурите си и да вземе своето решение. След това да излезе аргументирано и да каже какво решение е взела и за какво ", счита Менда Стоянова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР