Вчера видях Димитър за кратко време. Състоянието беше непоносимо за

...
Вчера видях Димитър за кратко време. Състоянието беше непоносимо за
Коментари Харесай

Юлия Педева: Синът ми не помни, че е бил на протеста, сега е окован и целият в рани

”Вчера видях Димитър за малко време. Състоянието беше отвратително за една майка. След доста тежко комоцио, с голям хематом на лявото си око, с ужасни пострадвания по цялото тяло. Окован е в белезници, пазят го служители на реда, като най-големия нарушител. Но сега положението му е устойчиво, през днешния ден ще се гледа мярката му за неотклоненине.
Много съм прочувствена, шокът ми не е минал. Не съм спала две денонощия, да не приказваме за другите две денонощия, в които го издирвах. Той няма никакви мемоари, не помни даже, че е бил на митинг. Няма визия в какво го упрекват ". Това описа майката на един от задържаните на митинга и настанени в " Пирогов " младежи - Юлия Педева. Кадри с това по какъв начин служители на реда завличат протестиращи зад колоните на Министерски съвет провокираха бурно възмущение в обществото.

" В положение, в което човек е изгубил паметта си, всеки може да го упрекна в каквото си реши. Аз от това също се тормозя. Той е на 29 години. Не знаех, че отива на митинг. В петък имаше свободен ден, аз се пробвах да се свържа с него, не съумях, чаках да върне позвъняването ми. В събота към този момент доста настоятелно се пробвах да го намеря, телефонът му към този момент беше изключен. Опитвах се да го намеря посредством негови другари, никой не знаеше какво се е случило с него. Случайно чух, че в " Пирогоов " е настанено момче на 29 години, което почна да не ми дава покой. В последна сметка се обадих в 12 ч. през нощта в " Пирогов " да запитвам инцидентно това 29-годишно момче дали не се споделя Димитър Педев, и се оказа че е той. Никой не ме потърси, повдигнато е обвиняване, назначен е длъжностен юрист, през днешния ден е делото, той няма никаква опция да се отбрани. В " Пирогов " по телефона не дадоха никаква информация дали е жив и в какво положение е. Може би това е протокол, само че аз не го разбирам този протокол. Той в този момент е с белезници, окован в леглото, пазят го двама служители на реда. Занесох му чисти облекла, той се преоблече, само че служител на реда отиде с него до тоалетната ", сподели още тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР