Вчера ви показахме видео в което се вижда защо не

Вчера ви показахме видео в което се вижда защо не ...

Вижте как Tesla Model 3 с включен автопилот се удари в патрулка


Вчера ви показахме видео в което се вижда защо не трябва да се вярва на автопилота на Tesla, особено когато става въпрос за спрели отстрани на пътя автомобили. И докато във вчерашното видео шофьорът пое управлението на автомобила, когато забеляза, че системата може да не реагира, то в днешното видео нещата не стоят по точно този начин.

Инцидентът за който ще ви разкажем днес се е случил на 29 август тази година на магистрала в Ориндж Каунти. Жена шофирала бяла Tesla Model 3 с включен автопилот се удря в патрулен автомобил, докато той е спрян отстрани на пътя.

Happening now: Orange County. Trooper stopped to help a disabled motorist on I-4. When Tesla driving on “auto” mode struck the patrol car. Trooper was outside of car and extremely lucky to have not been struck. . WB lanes of I-4 remain block as scene is being cleared.

— FHP Orlando (@FHPOrlando)
Патрулката е спряла с включени светлини, за да помогне на закъсал водач на Mercedes, когато Tesla-та връхлита със сериозна скорост в задната и страничната част на служебния автомобил. За радост на всички, пострадали няма.Източник: fakti.bg