Вчера ви показахме кадри и разказ на доброволец от приюта

...
Вчера ви показахме кадри и разказ на доброволец от приюта
Коментари Харесай

След репортажа за 200-те кучета, живеещи в ужасна мръсотия: Тук се почиства, грижим се за тях

Вчера ви показахме фрагменти и роман на доброволец от приюта на „ Екоравновесие “ във „ Връбница “. Там над 200 кучета живеят в нечистотия, без вода и светлина. След репортажа ни е била осъществена инспекция от организацията по сигурност на храните.

Във въпросния обект във „ Връбница “ може да се влезе на инспекция единствено с депутатска карта

Екип на bTV отиде и през днешния ден в общинската ветеринарна клиника във „ Връбница “. Докато е там, от самото начало се прави разчистване на обекта, само че към клетките на животните излизат особени замърсявания.

„ Контролът върху обекта е от организацията по сигурност по храните “, изясни Лазар Петрунов, шеф на дирекция „ Околна среда “. Вчера е извършена необятна среща за положението на приюта. В най-скоро време се чака то да се усъвършенства.

Лазар Петрунов уточни, че са открити нарушавания при паралелна инспекция, само че следва да се получи информация какви са те и какво ще се предприеме.

Вместо обичайните колани, те са вързани за седалките с мотивите си

От Столична община са безапелационни, че в най-скоро време ще бъдат предприемати ограничения.

„ Състоянието на клиниката се дефинира от Столична община. Ние единствено стопанисваме “, съобщи доктор Милена Павлова, шеф на „ Екоравновесие “. Тя беше безапелационна, че клиниката се почиства и добави, че кучетата живеят краткотрайно в приюта, откакто се кастрират, не са там за непрекъснато там.

Д-р Павлова обаче не отговори за какво заболели животни с открити рани се слагат в кафези със здрави животни.

Директорът на клиниката трансферира отговорността за положението ѝ към гледачите и почистващия личен състав.

Въпреки че през вчерашния ден показахме по какъв начин животните нямат вода, а в купичките им има изпражнения, от личния състав обявиха, че се грижат за тях и имат часове, в които се животните се хранят и им е наливано да пият.

От БАБХ са направили инспекция и се чакат отчети, предстоят решения.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР