Вчера ви информирахме за „бюджетния“ хиперкар на McLaren и ви

...
Вчера ви информирахме за „бюджетния“ хиперкар на McLaren и ви
Коментари Харесай

„Умни“ гуми за първи път в сериен автомобил

Вчера ви информирахме за „ бюджетния “ хиперкар на McLaren и ви представихме всичко забавно към него, само че през днешния ден една от най-популярните компании за произвеждане на гуми разгласи още една оригиналност в английския автомобил. Става въпрос за гумите на Arutra, които разполагат с вградени датчици.

Кибер гумата, както я назовават от Pirelli разполага с сензори и датчици, които са свързани с компютъра на колата, McLaren в този случай и могат да уведомяват водача при разнообразни обстановки. Ако карате колата на писта, то гумите могат да ви известят по кое време са достигнали оптимална температура, а също по този начин да ви изпишат известие при прекомерно висока или ниска температура.

Същото се отнася и за налягането, в случай че то бъде прекомерно ниско или високо, още веднъж ще получите известие на екрана, а в случай че разполагате със зимни и летни гуми снабдени с технологията на Pirelli,колата ще ви припомня в случай че достигнете оптималната скорост за която е планувана гумата.

От компанията споделят също, че технологията ще бъде доразвивана и при самостоятелното шофиране, когато датчиците от гумата ще взаимодействат непосредствено с автомобила. Това значи, че при хлъзгави пътища, гумите ще засичат това и автоматизирано ще понижават скоростта за вашата сигурност. Технологията продължава да се развива от ден на ден, а в бъдеще чакаме още модели да бъдат снабдени с сходни гуми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР