Вчера вечерта на стилна церемония в хотел Милениум“ се проведоха

...
Вчера вечерта на стилна церемония в хотел Милениум“ се проведоха
Коментари Харесай

Банка ДСК с награда Най-добър действащ дигитален проект от Годишните награди на Асоциация Банка на годината

Вчера вечерта на стилна гала в хотел „ Милениум “ се организираха Годишните награди „ Банка на годината “ на Асоциация Банка на годината. Банка ДСК сграбчи наградата в новата категория „ Най-добър настоящ цифров план “. Наградата бе присъдена за новаторското решение за заплащане с безконтактна банкова карта в градския превоз на София „ С карта се стига на всички места “. Тази иновация е в синхрон с задачата на Банка ДСК да предлага решения, които модернизират градската среда и способстват за по-добър живот на жителите на града.

Наградата е огромно самопризнание за комплексния сполучливо осъществен план, който дава опция на всички поданици и посетители на столицата да заплатят пътуването си в градския превоз елементарно, несъмнено и бързо. Процесът е изцяло автоматизиран. Нещо повече, без нужда от деяние на крайния консуматор, системата обезпечава най-хубавото тарифиране на пътуванията в края на деня. За първите 12 месеца от началото на плана 45% от пътуванията в наземния превоз в София за заплатени с безконтактна карта, което способства и за значителното понижаване на хартиените билети.

По данни от изследване на VISA забележителен дял от 42% (или почти 2,3 милиона души) пълнолетни българи биха желали да заплащат в публичния превоз с банкова карта, смарт телефон, смарт часовник или друго обвързвано устройство. По данни към месец юни т.г. са достигнати над 700 000 пътувания с безконтактна банкова карта месечно в градския превоз на столицата. А по данни на Банка ДСК, от началото на годината към 15% от всички пътувания са в извънработно време за касите в метрото или на ЦГМ, което прави пътуването с банкова карта елементарно и комфортно.

„ С карта се стига на всички места “ оказва помощ на София да се подреди до международни метрополиси като Ню Йорк, Лондон и Сингапур, където милиони хора употребяват безконтактно заплащане при пътешестване. В допълнение, в нашия град Банка ДСК осъществена една от най-сложните и цялостни имплементации на EMV заплащанията в света, осигуряваща комбинирано тарифиране, по едно и също време за наземен и под земята превоз.

Призът “Банка годината ” и годишните банкови награди са учредени през 1992 година Главната концепция на тази ранглиста е тя да бъде платформата, която показва оценката на бизнеса и обществото за работата и развиването на българските банки и банкова система. Тази година събитието отбелязва 30 години от своето първо осъществяване.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР