Вчера в София пред храм-паметника „Александър Невски” се проведе протест

...
Вчера в София пред храм-паметника „Александър Невски” се проведе протест
Коментари Харесай

Протест под надслов „България не иска война с Русия"

Вчера в София пред храм-паметника „ Александър Невски” се организира митинг под надпис „ България не желае война с Русия “. Протестиращите показаха своята позиция във връзка едноличното решение на министър-председателя в оставка Кирил Петков да изгони 70 чиновници на Руското посолство. Присъстващите показаха своята поддръжка към съветския народ и към Русия.

Мероприятието беше проведено от партиите „ Русофили за възобновление на Отечеството” и „ Възраждане”, от Национално Движение Русофили и СРБ – Съюз Русофили България.

Протестът беше открит от Николай Малинов – ръководител на Национално Движение Русофили и на партия „ Русофили за възобновление на Отечеството”, Цвета Галунова – член на парламентарната група на Политическа партия „ Възраждане” и Максим Суворов – ръководител на СРБ – Съюз Русофили България.

Николай Малинов изясни смисъла, който се влага в надслова „ България не желае война с Русия “. Организаторите не желаят военният спор, откакто завърши в Украйна, да се уголемява в Европа и на Балканите. А дейностите на премиера водят точно към война. Той подсети по какъв начин преди година, когато казвахме, че войната следва, ни смятаха за несъответстващи и прикани обществеността да обърне внимание на заплахата спорът да се трансферира на Балканите и в България, в случай че нападателната военната изразителност на българските ръководещи продължи.

Според Николай Малинов, след приклюване на специфичната военна интервенция в Украйна Америка, която е трансформирала Европа в собствен прислужник, желае да трансформира Източна Европа и България в новото поле на военно деяние против Русия.

Той изрази своето задоволство, че на днешното мероприятие стоят един до друг редица патриотични организации.

Към присъстващите се обърнаха такива български политици и общественици, като проф. Нако Стефанов – ръководител на Национално придвижване за мир, доктор Радко Ханджиев – ръководител на правозащитната неправителствена организация Гражданско съдружие Асоциация на данакоплатците в България”, Антон Сираков – ръководител на партия „ Нова сила”, ген. Димитър Шивиков, Минчо Минчев – ръководител на партия „ Нова зора “, Атанас Панчев – издател на вестник „ Квантов преход “ и други.

Всички те насочиха апел страната да поддържа естествени връзки с Русия, а експулсирането на дипломатите дефинираха като невиждани и опасност за положителните връзки, като стъпка към късането на дипломатическите връзки сред двете страни. Постъпката на Кирил Петков беше избрана като зловредна за страната ни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР