Вчера в София беше представена книгата „Политическата кампания на ДПС,

...
Вчера в София беше представена книгата „Политическата кампания на ДПС,
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Повече от 30 години ДПС е стабилизиращият фактор в българската политика

Вчера в София беше показана книгата „Политическата акция на Движение за права и свободи, като съдружен сътрудник в Общински народен съвет в изборите април 1997“ с създател доктор Надие Карагьозова.

Организатор на събитието бе евродепутатът от Движение за права и свободи и съпредседател на партия АЛДЕ Илхан Кючюк, който е създател на предговора на книгата.

„ Бях предизвикан от концепцията тази книга да доближи до младежите, тъй като по този метод ще схванат по-добре ролята на Движение за права и свободи. Подобен разбор е от особена значимост за членовете и симпатизантите на партията, защото припомня историята на първите 7 години от Движението. Периодът от 1990-1997 е време на създаване на първите демократични институции, репресиите от комунизма още мощно отекват в съзнанието на хората. Ролята на Движение за права и свободи е от изключителна значимост за политическата система на прехода, тъй като съумява да интегрира основна част от малцинствата в политическия живот на страната. Няма друга партия в България, която да свързва по-добре минало и бъдеще, да минава през възходите и спадовете и да не губи посоката си на развиване. Ето за какво повече от 30 години Движение за права и свободи е стабилизиращият фактор в българската политика. “, съобщи Кючюк при разкриване на събитието.

Евродепутатът разяснява настоящата политическа обстановка в България, която потвърждава, че смяната би трябвало да бъде ръководена и институционализирана, а не употребена с популистки цели. Той акцентира, че в дългогодишната си история Движение за права и свободи в никакъв случай не е ставала жертва на популизма.

Панелисти в събитието бяха журналистът Валерия Велева, общественият антрополог доцент Харалан Александров и политологът Димитър Ганев, съгласно които ролята на Движение за права и свободи в политическия живот и евроатлантическата посока на България е неоспорима.

Специални посетители на премиерата бяха ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, народни представители, учредители, членове и симпатизанти на партията, както и представители на Младежко Движение за права и свободи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР