Вчера в предаването Още от деня по БНТ Христо Алексиев,

...
Вчера в предаването Още от деня по БНТ Христо Алексиев,
Коментари Харесай

Христо Алексиев: Всички празници - и 3 март, и 24 май са важни и трябва да има консенсус

Вчера в предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Христо Алексиев, сподели че всички празници - и 3 март, и 24 май са значими и би трябвало да има консенсус, да бъде дискутирано с цел да бъде решено кой от двата празника да бъде формален празник на страната. „ За мен - може би 24 май. "

Много е значимо да не се вземат конюнктурни решения, това сподели Алексиев във връзка смяна в Конституцията да отстрани службените държавни управления. „ Аз не разбирам тезата, тъкмо тези служебни кабинети, които са работили, в този момент оферират премахването им. Срещу този статут за премахването им все едно вървят против себе си ".

Относно преустановяване на концесията на Лукойл за пристанището в Росенец, Христо Алексиев сподели, че: „ Аз желая да напомня, че тя бе приватизирана през 1989 година по време на държавното управление на Иван Костов, тогава тя беше продадена на Лукойл. Съответно през 2011 година това пристанище Росенец бе обещано на концесия от държавното управление на Борисов. И за мен е необичайно по какъв начин в този момент същите тези хора се явяват като спасители на това въздействие. За мен въпросът, който е на дневен ред е да вземем за пример плановете, които служебното държавно управление започва за диверсификация на доставките на недопечен съветски нефт с Гърция. "

Темата Росенец, концесията Росенец има много аспекти и мен ме тормози, че тези аспекти не бяха оценени, а се написа едно предложение за смяна в закона на крайник без никаква сериозна оценка върху въздействието на държавния бюджет, счита Алексиев.

При преустановяване на концесията страната дължи наказателна клауза, тя би трябвало незабавно да заплати 30 милиона по контракт, да не приказваме за останалите каузи, по тази причина споделям, че е безконтролно да се приказва за това, без да се направи разбор, безапелационен е Алексиев. „ Прекратяването на тази концесия би имало извънредно отрицателен резултат за страната съгласно анализите, които сме създали ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР