Вчера в партийната централа на ГЕРБ беше дадена пресконференция. На

...
Вчера в партийната централа на ГЕРБ беше дадена пресконференция. На
Коментари Харесай

Гербери с нова опорка в ефир заради скандалите в ДКК. Не било политическа атака?

Вчера в партийната централа на ГЕРБ беше дадена конференция. На нея приканиха виновните органи, в това число Министерство на вътрешните работи, да се самосезират във връзка със протичащото се в ДКК. Също през вчерашния ден по тематиката приказва един някогашен стопански министър от ГЕРБ - Лъчезар Борисов. Днес същият се появи в ефира на Българска национална телевизия. По bTV пък по новите опорки се изрече Тома Биков. В Нова телевизия да се жалва седна " острието " Десислава Атанасова.

Интересно е къде бяха при злоупотребите в личното си държавно управление.

В момента обаче тематиката се употребява за добиване на политически дивиденти. Тя е и сложена по този метод - ГЕРБ били политическа партия, те имали право да питат и желали министър да излезе и да отговори на въпросите. От ГЕРБ не твърдяли нищо. Борисовци не изясняват за какво от ВМЗ-Сопот опровергават техните изказвания, макар че би трябвало да са ощетени.

" Доколкото разбрах от прессъобщението на Борда на шефовете... "

С други думи - ГЕРБ прочели нещо, което идва от тримата членове, определени с конкурс в края на мандата на Борисов. Именно те стоят зад прессъобщението. Бордът споделил това, бордът споделил това, а министър, президент, министър председател - да излизат и да изясняват, настояха Борисовци.

" Изненадани сме, че министър Везиева не разяснява съответните обстоятелства... "

Икономическият министър Даниела Везиева дефинира изказванията като политическа офанзива. Едно от решенията й бе да уволни трима от членовете на Съвета на шефовете в ДКК и уточни, че изказванията не дават отговор на истината. Сиреч - опровергала е таман тия обстоятелства, които ГЕРБ започнаха да повтарят, тъй като ги прочели някъде.

" Какво значи готова офанзива? Вместо министърът да излезе и да изясни за какво е даден ексклузивитет на тази компания, тя съобщи, че е готова политическа офанзива ", възмути се Тома Биков.

Прозирала отбрана на корпоративен интерес, давало се " ексклузивитет " на избрана компания и на Биков започвало " леко да му понамирисва на корупция ". Защо, пита той, служебното държавно управление тръгнало по парите в добре работещи структури, които били на облага - като ДКК и Българската банка за развиване, а не тръгнало да оправя проблеми...
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР