Вчера в Москва бе подписан Меморандум за разбирателство между управляващата

...
Вчера в Москва бе подписан Меморандум за разбирателство между управляващата
Коментари Харесай

Русия и Китай ще финансират заедно ядрени проекти


Вчера в Москва бе подписан Меморандум за съгласие сред ръководещата компания на Руско-китайския капиталов фонд за районно развиване и Rusatom Overseas (дъщерна компания на "Росатом "). От съветска страна документа подписа президентът на Rusatom Overseas Евгений Пакерманов, а от китайска – ръководителят на Руско-китайския капиталов фонд за районно развиване Ван Фън. Подписването бе в наличие на съветника на президента на Руската федерация по въпросите на районната икономическа интеграция Сергей Глазев и първия заместител общоприет шеф и шеф на Блока за развиване на интернационалния бизнес на съветската корпорация "Росатом " Кирил Комаров.

Споразумението допуска взаимоизгодно съдействие за развиване и обезпечаване на финансова поддръжка в разнообразни взаимни посоки на дейностите в региона на атомната сила. По-конкретно се планува партньорство в границите на построяването на АЕЦ с съветски дизайн в трети страни, рандеман и преправка на минерални първични материали за нуклеарната индустрия в Русия и други иновационни разработки. "Това съглашение за нас е значима крачка от позиция на развиването на руско-китайското съдействие и ние считаме в бъдеще да го укрепваме по всички посоки ", акцентира президентът на Rusatom Overseas Евгений Пакерманов.

"Русия и Китай са бързоразвиващи се пазари с огромни капиталови благоприятни условия. Създаването на Фонда извежда търговско-икономическите връзки сред Русия и Китай на ново равнище на инвестиционно-технологично партньорство. Отвореността на Русия за китайски вложители е стратегическо решение, което през днешния ден е потвърдило своята успеваемост за съветската стопанска система ", означи ръководителят на Руско-китайския капиталов фонд за районно развиване Ван Фън. Страните се договориха и за създаване на прецизен и транспарантен механизъм за потребление на вложените средства.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР