Вчера в Министерския съвет Денков заяви, че се надява на

...
Вчера в Министерския съвет Денков заяви, че се надява на
Коментари Харесай

Протестиращите въглищари чакат Денков да се накани да иде при тях. Плашат с ефективни стачни действия

Вчера в Министерския съвет Денков съобщи, че се надява на разговор. Синдикатите обаче не отидоха на среща. Премиерът съобщи, че " през мегафони " диалог няма да стане. 

" Продължаваме да чакаме премиера. Надьваме се и парламентарно показаните групи в задругата също да вземат отношение. Като не идват, ще ги чакаме, до момента в който се наканят да дойдат ", съобщи пред Нова телевизия един от протестиращите въглищари. 

" Цяла България чува това, което някой различен споделя, а не това, което ние споделяме. Не сме тук за пари, а с цел да запазим това, което е останало от Българея. Унищожиха всичко тези хора. Бъдещето на страната е обречено. Какъв е този проект? Антибългарски ", безапелационен бе един от недоволните.

Протестните блокади не престават към този момент четвърти ден. 

 

Пред Българската национална телевизия чиновниците на ТЕЦ-овете питат за какво проектът не е обществено наличен и къде е реакцията на Брюксел. От там се усъмниха, че проектите въобще са изпратени. 

 

“Диалогът постоянно е отворен, само че настояванията ни са да се извърши това, което е гласувано в Народно събрание - 2038 година да се затворят мощностите на въглищните централи, без никакво затваряне преди този момент ”, безапелационен бе един от стачкуващите. 

 

“Не знам какво е изпратено, тъй като не съм го виждал. Опитах се да открия текст, само че няма на никое място нищо ”, изясни чиновник на Топлоелектрическа централа “Бобов дол ”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg