Вчера в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред министър

...
Вчера в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред министър
Коментари Харесай

БСП предлага създаване на агенция „Гражданска защита на населението“, в която да влизат Пожарната и 112

Вчера в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред министър Бойко Рашков показа, че се разискват благоприятни условия за структурни и функционални промени в Министерство на вътрешните работи , а измежду тях и за излизането на Главна дирекция „ Пожарната сигурност и отбрана на популацията “ от структурата на министерството.

„ Ние ще предизвикваме провеждането на експертна среща с нашите съдружни сътрудници по тематиката. Ако реализираме резултати, ще го внесем за разискване в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред “, съобщи Бойко Клечков от Българска социалистическа партия на специфичен брифинг пред медиите. Той уточни, че от партията застават зад концепцията да се сътвори Държавна организация „ Гражданска отбрана на популацията “, в структурата на която действително да влязат Пожарната и Групово дело „ Национална система за незабавни повиквания 112 “.

Предложението на партията е тази държавна организация да бъде към Министерския съвет и подчинена на министър-председателя Кирил Петков. 

Очаквайте още детайлности!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР