Вчера в индийската столица Делхи температурата достигна рекордните висоти от

...
Вчера в индийската столица Делхи температурата достигна рекордните висоти от
Коментари Харесай

Температурите в Делхи достигнаха рекордните 49.9 градуса

Вчера в индийската столица Делхи температурата доближи рекордните висоти от 49.9 градуса по Целзий, оповестиха локалните метеоролози и отрази Франс прес.

„ Сериозната гореща вълна “ беше регистрирана от индийската метеорологична работа в две станции в покрайнините на столицата- Нарела и Мунгешпур.

Според синоптиците сходна прогноза за времето се чака и през днешния ден.

През май 2022 година, в някои региони на Делхи беше измерена температура от 49.2 по Целзий, оповестиха индийските медии тогава.

Екстремните горещини са нормални за лятото в Индия, само че съгласно откриватели климатичните промени водят до все по-дълги, по-чести и по-интензивни горещи талази в страната.

Столичните управляващи предизвестиха и за евентуален дефицит на вода, а тук-там към този момент има спирания на доставките.

Атиши Марлена, министърът на водите, прикани жителите на Делхи да поемат „ групова отговорност “ за преустановяване на разхищението на вода, написа „ Times of India. “

“ За да решим казуса с дефицита на вода, предприехме редица ограничения, като да вземем за пример понижаване на водоснабдяването от два пъти на ден на веднъж на ден в доста райони,” сподели Атиши.

“Спестената по този метод вода ще бъде разпределена в региони, където има дефицит на вода и където водоснабдяването продължава единствено 15-20 минути дневно,” добави Атиши.

Индийската метеорологична работа предизвести за заплахите върху здравето от горещините, изключително за бебета, възрастни и хора с хронични болести.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР