Вчера, в хода на проведена на територията на столицата операция,

...
Вчера, в хода на проведена на територията на столицата операция,
Коментари Харесай

МВР удари наркооранжерии в София

 Вчера, в хода на извършена на територията на столицата интервенция, чиновници на Главна дирекция " Национална полиция “ (ГДНП) са разкрили две наркооранжерии. На място те са открили и задържали  31-годишен мъж, занимавал се с развъждане на наркотични растения. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Действията са извършени под наблюдението на Софийската районна прокуратура. В хода им са осъществени процесуално-следствени дейности  на два адреса в София.  

На единия,  ползван от мъжа чартърен, криминалистите разкрили оранжерия  със засадени 585 растения в напреднал стадий на развиване и оборудвана с въздухоотводи, поливна система, обезмирисители, лампи, суха маса и везни. В рамките на интервенцията те открили, че мъжът има апартамент в затворен комплекс в столицата.

При подхванатото претършуване на адреса, служителите на реда открили  172 растения, отглеждани в парници, оборудвани с влагоуловители, въздухомери, таймери.  На арестувания е повдигнато обвиняване за закононарушение по член 354а и член 354в от Наказателен кодекс.  По случая е формирано досъдебно произвеждане за развъждане и държане на наркотични субстанции /растения и работата по документирането му продължава под управлението на Софийска районна прокуратура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР