Вчера у нас стартира въвеждането на базата данни в единната

...
Вчера у нас стартира въвеждането на базата данни в единната
Коментари Харесай

Експерти: Единната система в туризма ще изсветли сектора

Вчера у нас започва въвеждането въз основата данни в единната система за туристическа информация. До 1 октомври в системата би трябвало да постъпи информация за всички туристически обекти в страната. Това е първата система, основана на облак и поддържана от Държавната организация за електронно ръководство. Достъп до нея с изключение на общините и министерството на туризма ще имат Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и Националният статистически институт.

Гости по тематиката в утринния блок на Българска национална телевизия бяха Добрин Иванов, изпълнителен шеф на Асоциацията на индустриалния капитал и Атанас Димитров, ръководител на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация.

Според Атанас Димитров системата е била дълго чакана като е положен сериозен труд за нейното осъществяване. Благодарение на системата ще бъдат регистрирани нощувките в действително време.
Атанас Димитров, БХРА: В регистъра ще се попълнят персонални данни в скъсен, недетайлен тип за членовете на Европейска комисия, подробни ще са данните за жители от трети страни. Това ще помогне за изсветляване на бранша.  Въвеждат нова единна система за туристическа информация у нас Въвеждат нова единна система за туристическа информация у нас
От на следващия ден данните на всеки екскурзиант у нас ще бъдат качвани в нова Единна система за туристическа информация. Служителите на всички места за настаняване в...

Добрин Иванов сподели, че системата е трябвало да бъде въведена още преди 2 години, само че се е забавила поради обжалвания на публичната поръчка. По думите му системата ще спомогне за изсветляване на бранша на туризма.
Добрин Иванов, Асоциация на индустриалния капитал: Този, които е бил в сивата част, по какъв начин той ще бъде заставен да се вкара в регистъра. Тук би трябвало да се обвърже системата и с тези за резервации.
Вижте и още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР