Вчера цените на газа достигнаха $180 за барел на борсата

...
Вчера цените на газа достигнаха $180 за барел на борсата
Коментари Харесай

Георги Кадиев посочи решението си за енергийните проблеми в България

" Вчера цените на газа доближиха $180 за барел на борсата в Холандия, което е 400% растеж за последните 6 месеца. Руският газ покрива 35% от европейските доставки, само че го няма, а и всеки миг се чака спор в Украйна.

От 56 нуклеарни реактора във Франция, 15 са спрени за поддръжка и ремонт към вчерашна дата. Франция нормално е експортьор на електрическа енергия, само че в този момент внася. Само 5% от нужната за Франция през вчерашния ден електрическа енергия се достави от атомни централи, което докара до 12.9 Гвт импорт от прилежащи страни, което пък наду цените в цяла Европа.
Българска социалистическа партия и Демократична България в спор за нуклеарната енергетика по отношение на уговорките на страната
Дискусията сред партиите Продължаваме промяната, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България в областта на енергетиката продължава повече от 6 часа. Тя бе водена от...
Прочети повече
Около 30% от нуклеарният потенциал на Франция ще бъде изключен при започване на януари, съгласно Блумбърг.

На 1 януари и Германия затваря 50% от нуклеарния си потенциал. Към вчерашна дата, нуклеарните мощности са към 3% от конфигурираните мощности в Германия, само че създават над 14% от силата. Подобно е и при въглищата. Обратното е при ВЕИ: те са над 30% от конфигурираните мощности, само че в дни, когато няма вятър и слънце, създават под 1% от общата сила.

В резултат на всичко това, европейския енергиен пазар е напълно на произвола на времето и Путин, написа някогашният зам.-министър на финансите Георги Кадиев във Facebook.

" Дотам се докарахме.
Рекордна цена на тока у нас. Бивш народен представител зове страната да вземе ограничения
Пореден връх в цената на тока е регистриран на Българската самостоятелна енергийна борса. На сегмент “Ден напред ” за доставк...
Прочети повече
Добре, че имаме АЕЦ Козлодуй и Марица Изток-2, в която за пръв път от доста години работят всички 8 блока (два от тях на половин мощност).

Изходът?

Да строим Белене и да пазим Марица- Изток.

Просто е. "

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР