Вчера тримата подсъдими поискаха делото срещу тях да се гледа

...
Вчера тримата подсъдими поискаха делото срещу тях да се гледа
Коментари Харесай

Протест срещу размера на присъдите на убийците на Нягол в мола


Вчера тримата подсъдими желаеха делото против тях да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване, като признаха обстоятелствата и събитията в обвинителния акт на Окръжната прокуратура. Използването на процедурата при повторното разглеждане на делото във Варненския областен съд бе за приемане на санкции, понижени с една трета. Така след редукция на наказванията съдът дефинира Ангел Н. да търпи 11 години и 4 месеца отнемане от независимост, а съучастниците в убийството – охранителите Красимир Д. и Цветан М., получиха санкции по 10 години затвор, които ще търпят при в началото непоколебим режим.   

В правосъдно съвещание представителят на Окръжната прокуратура  изиска от съда да дефинира санкции над минималния размер от 15 години отнемане от независимост след използване на редукцията поради съкратеното правосъдно разследване, като диференцира виновността на всеки от тримата подсъдими. В обвинителната си защита прокурорът настоя Ангел да търпи 19 години отнемане от независимост, а Красимир и Цветан – надлежно 18 и 17 години отнемане от независимост. 

Убийството на Нягол е било осъществено на 14 март 2015 година в комерсиалния център. Хронологията на закононарушението стартира в 11 часа, когато Ангел и Красимир от охранителна компания " Джи Ем секюрити “ получили сигнал за клошар, който проси пари от клиенти. Двамата разкрили индивида и го повели към ескалатора, с цел да го изведат от комерсиалния център. Нягол страдал от психиатрично заболяване, само че не бил нападателен.

При извеждането му от мола чиновниците на охранителната компания почнали да го бият и да се гаврят с него. Побоят траял 15 минути, като някои от гаврите Ангел  снимал с мобилния си телефон. При всеки от неколкократните опити на жертвата да се изтръгне от охранителите, побоят над него с ритници и юруци продължавал със забележителна мощ и експанзия по цялото тяло.

Около 12, 26 ч. по запис от камерите потърпевшият Нягол към момента се намирал в мола. Олюлявал се и бил очевидно объркан. В 12, 50 часа жена подала сигнал за мъж, паднал по тил пред магазин в комерсиалния център. Пристигналият медицински екип единствено установил гибелта на Нягол. Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на следствието на бруталното ликвидиране, преброила минимум 75 удара по тялото на убития.

Варненският областен съд е почел гражданските искове на околните на убития мъж. 

Предстои митингът на Окръжната прокуратура във Варна да бъде импортиран в съда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР