Вчера той призова от страницата си във Фейсбук 4 април

...
Вчера той призова от страницата си във Фейсбук 4 април
Коментари Харесай

Любомир Аламанов: Социалните мрежи са завладени от армии от пропутински тролове

Вчера той прикани от страницата си във Facebook 4 април да бъде „ ден без тролове “ и в 4 часа и 04 минути всички онлайн издания да изключат мненията под публикациите си “.



„ Можем да кажем напряко, че това са пропутински тролове, които целеустремено разклащат нашата увереност в цивилизационния ни избор да сме част от западната народна власт. Случа се по този начин, че съвсем всеки, който се пробва да каже нещо обикновено, да каже, че ние сме част от Европа, бива атакуван, наскърбяват и осмиван. Всичко това се прави с инструментите на западната народна власт, а точно правото на изложение и свободата на словото. Тези профили използват правата, без да се пробват да имат и грам отговорност към това, което вършат “, изясни той пред БНР.

„ В процеса на връзка би трябвало да има отговорност, а освен права. Именно това е нашата концепция, да възприемем някакъв нов публичен контракт, който да споделя, че в Интернет и в обществените мрежи с изключение на правото да се показва мнение или да се споделят някакви възгледи, би трябвало да има и отговорност. Отговорността човек да се държи обикновено, културно и с почитание към правата на другите “, разяснява още Аламанов.

„ Не всеки човек има времето да се среща в детайли с всяка една информация и постоянно се въздейства от това, което споделят неговите другари и близки. Хората са въздействат от фоновия звук, от масовката на това, което се написа и споделя. Когато всеобщо се споделя, че Путин е популярен, хората стартират да се разколебават в личните си мисли, споделят си – „ единствено аз мисля по някакъв друг метод “, добави той.

„ Министърът на електронното ръководство Божанов беше споделил, че единствено преди две седмици са блокирали над 45 000 съветски IP адреса, от които се бълва агитация в посока на България. Ако си представим, че всеки един от тези адреси направи по няколко профила, това са над 250 000 профила, които бълват неистини. В един миг е доста по-лесно човек да се подведе, когато вижда такава масирана офанзива и да намерения, че той нищо не е схванал “, сподели още информационният специалист.

„ Спазването на правата не е цензура, а червен светофар, който би трябвало да стартираме да слагаме сами, с цел да може от време на време да стопираме, с цел да не се самоунищожим като обикновено комуникиращо общество “, приключи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР