Вчера станахме свидетели на едно от най-скучните дербита между ЦСКА

...
Вчера станахме свидетели на едно от най-скучните дербита между ЦСКА
Коментари Харесай

Едно неСпециално дерби, което само Специалния може да оцени по достойнство

Вчера станахме очевидци на едно от най-скучните дербита сред ЦСКА и Левски. Ако не беше пропуснатата дузпа в края на мача, надали щяхме да запомним с нещо този дуел. Това обаче въобще не е изненадващо.

Един против различен се изправиха двете най-хубави отбрани в шампионата, а и настрана - нито ЦСКА, нито Левски блестят с огромна успеваемост в предни позиции. От тази позиция - нулевото тъждество наподобява изцяло разумно и закономерно.
 Снимка 614666
Източник:

И в действителност... съвършена игра в отбрана и от двата тима. Нито едно чисто състояние за гол и пред двете порти. Този футбол е неприветлив и даже противен, само че въпреки всичко всичко зависи от гледната точка. Ако Жозе Моуриньо имаше опция да следи този конфликт, сигурен съм, че Специалния щеше да слезе на терена и да стисне ръцете на Илич и Топузаков.
 Снимка 614669
Източник:

Какво се случи в самия дуел? ЦСКА тотално загуби центъра след излизането на Жеферсон. Линдсет и Хайнц просто изгубиха връзка със отбраната, а в дребното моменти, в които получаваха топката, бяха доста дейно пресирани от Краев и Илиян Стефанов, които ловко отнемаха топката от краката им, а и постоянно печелеха първа топка.

Много въздържан Де Нойер през целия мач. Не направи безусловно нищо, с изключение на дузпата. Плах, нерешителен и неподвижен. Единственият, който се опитваше да прави нещо в предни позиции беше Тибо Вион. Французинът се бореше и по всякакъв начин опитваше да тормози левскарите по десния фланг, а и в отбрана обезврежда изцяло Уелтън.
 Тежки наказания за Левски и ЦСКА след Вечното дерби
Тежки наказания за Левски и ЦСКА след Вечното дерби

Дисциплинарната комисия разгласи наказванията след 26-ия кръг

Назон и Гарсес няма какво да ги разясняваме. Тотална изолираност от играта. Предполагам, че концепцията на Илич да заложи на Гарсес в предни позиции е поради положителната му игра с глава, само че ЦСКА просто не доближи до състояние, в което да центрира топката рисково към него. Веднъж Назон го направи и Гарсес даже стреля към вратата, само че бранител на " сините " мазета. Това беше - друга обстановка няма.
 Снимка 614660
Източник:

Най-много от всичко ме изненада държанието на Саша Илич. Напълно нетипично за него - този път закъсня със промените и стартира да ги прави към 75-а минута. По принцип подхваща тези ходове много по-рано, а и още повече, че Левски няма съвсем никого на скамейката, който да може да промени по някакъв метод развоя на събитията. Да, равенството е допустим резултат във Вечно дерби и не е нужно да се вършат драми, само че просто беше необичайно, че ЦСКА не опита да го завоюва, а избра да се задоволи с равенството. Този, който завоюва над 10 точки точно с съвършените смени след 60-та минута, този път не ги направи. Това е най-необяснимо, което приказва, че очевидно в един миг ЦСКА просто се фиксира в равенството.
 ЦСКА - Левски 0:0 в efbet Лига
Без победител във Вечното дерби! Бусато воин за ЦСКА, Попето виновник за Левски

Много драма и малко голови положения в огромната борба

5 следващи мача без гол на ЦСКА в " синята " врата. Този Левски явно е крив противник за ЦСКА, само че и ЦСКА е крив противник за Левски. От тези 5 мача - цели 3 приключват при резултат 0:0. Тази статистика надали вълнува някого измежду футболистите и щаба, само че горчи в устата на последователите на " алените ". В тима обаче има една единствена цел и задача, а точно 32-ра купа в актива. Ако това се случи, тези 5 следващи мача без гол в " синята " врата бързо ще бъдат забравени и всички ще приказват за гениално извършения шампионат от Илич и компания.

За ЦСКА сега най-важното е да задържи първото място до плейофите и тази цел се преследва с всички сили. Твърде доста мачове има до края на шампионата. Цели 27 точки са на масата и два директни конфликта с Лудогорец. Всичко към момента е в ръцете на " армейците ".
 Вече единствено Йешич е пред Илич в ЦСКА
Вече единствено Йешич е пред Илич в ЦСКА

По победи

ЦСКА през вчерашния ден не биваше да губи, с цел да не се срине психически преди решителния спринт. Е - реализира го и точно по тази причина беше насладата на играчите след избавената дузпа от блестящия Густаво Бусато. Футболистите на " алените " чудесно осъзнават в каква обстановка са и че няма място за оттегляне.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР