Вчера станахме свидетели на абсурден подход към промяна на важно

...
Вчера станахме свидетели на абсурден подход към промяна на важно
Коментари Харесай

Вигенин обезпокоен от законодателната практика на парламента

Вчера станахме очевидци на неуместен метод към смяна на значимо законодателство, съобщи Кристиан Вигенин, зам.-председател на Народно събрание и народен представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " във връзка признатите през вчерашния ден от Народно събрание промени в Закона за отбрана от домашно принуждение на първо и вслучва не за първи път в този парланент.

" Не се гордеем за крайния излаз, който се получи като текст и поради. За нас беше неразбираемо това бързане, паническа реакция, която не би трябвало да е присъща за един съществено работещ парламент. Това е Народно заседание с обичаи, които се нарушават непрекъснато ", сподели Вигенин.

Той напомни,че гласуването на законодателни промени на първо и второ четене в един ден е изрично неразрешено от правилника на Народно събрание , когато има оферти за промени сред първо и второ четене. Освен това той дефинира признатите текстове лато непрецизни.

" Има конституционно решение, което категорично споделя, че опцията на депутатите да вършат оферти сред двете четения е част от законодателния развой в една демократична страна и това е неприемливо от конституционна позиция. Готови сме да сезираме Конституционен съд . От една страна поради непрецизните текстове, които с нищо няма да трансформират битката с домашното принуждение и поради метода, по който се прави. Когато се одобряват две четения в едно съвещание, не е обикновено в демократична европейска страна. Когато самият парламент редовно и жестоко гази законите, какъв сигнал даваме на хората ", попита Вигенин.

Той съобщи, бързането е било за да се успокои обществото, само че " вместо да се мисли задълбочено и редовно, се трансформира под паника закона, с цел да се замажат очите на хората ".

Той съобщи, че Българска социалистическа партия още през 2018 година е внесла промени в Закона за домашното принуждение за основаване на центрове за защ които не са били признати.ита на дами от домашно принуждение във всички регионални градове, както и други промени,
 Българска социалистическа партия сезира Конституционния съд поради
Българска социалистическа партия сезира Конституционния съд поради " интимната връзка "

Дебатът по второто гласоподаване на измененията продължава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР