Вчера стана известно, че България е изгонила руски дипломат, по

...
Вчера стана известно, че България е изгонила руски дипломат, по
Коментари Харесай

Руският политолог Дмитрий Журавльов: Не е много ясно защо имаме нужда от шпионин в България

Вчера стана известно, че България е изгонила съветски посланик, във връзка с който е формирано дело по обвиняване в шпионаж.

Политическият анализатор Дмитрий Журавльов разяснява случая пред сътрудник на " Вечерная Москва ", като изразените от него позиции са показани без редакторска интервенция от Агенция " Фокус " и отразяват неговата позиция, с която редакцията не се ангажира.

„ Да стартираме с това, не е доста ясно за какво имаме потребност от разузнавач в България и какви огромни военни и политически секрети би трябвало да разкрие там. Мисля, че експулсирането е обвързвано не толкоз с неговата активност, колкото с желанието на страната да наподобява толкоз американска, колкото и самата Америка. Отначало те бяха „ най-съветски “, в този момент „ най-американци “. Те просто желаят да покажат своята преданост към новите началници и нехаресването към старите.

„ Всичко това не е ли единствено за „ да се отчетат? “ – задава въпрос кореспондентът.

„ Колко пъти се е случвало това. Многократно. А от балтийските страни бяха изгонени (руски дипломати), от Полша. Не приказвам за това по какъв начин дипломатите бяха изгонени от Европейски Съюз. Просто германците, французите работят по този начин. Те се отнасят по-сериозно. А дребните страни непрестанно се пробват да се потвърдят на господаря, че са най-хубавите. Нямам концепция какви военни секрети би могъл да получи нашия шпионин в България. Те даже не играят никаква сериозна роля в НАТО.

„ Излиза, че към този момент не сме другари с България? “ – пита кореспондентът.

„ От доста време не сме другари. Ние сме приятели. И това е всекидневието. Е, изгониха наш посланик - ние ще изгоним български. Освен това може да се гонят напряко по лист. Това се прави по целия свят. Буквално ще минат няколко месеца и всичко ще бъде забравено. Не мисля, че нашето външно министерство има илюзии за другарството на българите с руснаците. Те са казвали толкоз доста пъти, че се усещат добре в Турция, а „ неприятните “ руснаци идват и им постановат независимост и самостоятелност. Но по този мотив те няма да се бият. А детайлът на слугинството постоянно е бил присъщ за дребните страни. Няма да сме другари, само че сътрудници ще останем “.

*Източник: http://epicenter.bg/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР