Вчера сирийският външен министър Файсал Мекдад направи изявление, в което

...
Вчера сирийският външен министър Файсал Мекдад направи изявление, в което
Коментари Харесай

Външният министър на Сирия обвини САЩ, че се опитват да използват иракския сценарий за намеса в страната му

Вчера сирийският външен министър Файсал Мекдад направи изказване, в което уточни, че Съединените щати и техните съдружници се пробват да употребяват във връзка с страната му „ същите неистини, които бяха употребявани в Ирак преди 20 години, когато Вашингтон съобщи, че Ирак има оръжия за всеобщо заличаване, и нахлуването му там имаше пагубни последствия “. „ Днес Съединените щати и техните съдружници се пробват да употребяват същите неистини, с цел да оправдаят намесата си в Сирия за да подкопаят сигурността и стабилността на други страни “, уточни той.

Неотдавна екип на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) разгласява отчет, в който се показва, че сирийските военновъздушни сили са обвинени в потреблението на химическо оръжие в град Дума, източно предградие на Дамаск, на 7 април 2018 година В отговор на това сирийското Външно министерство направи изказване, в което възрази и отхвърли заключенията на отчета.

Постоянният представител на Сирия в ОЗХО Милед Атия съобщи на срещата, че отчетът е направен под напън от Съединени американски щати и други западни страни, че е подвеждащ и политически стимулиран, а наличието му е извънредно неопределено.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР