Вчера се въздържах да напиша каквото и да е по

...
Вчера се въздържах да напиша каквото и да е по
Коментари Харесай

Кремена Кунева: Млъкнете, хора! Веднъж замълчете! Как не ви е срам?!

Вчера се въздържах да напиша каквото и да е във връзка на ужасната покруса с двамата служители на реда в Бургас. Четох и слушах деликатно по какъв начин гибелта на двама смели мъже се употребява по всякакъв начин за политически и пропагандни цели. Млъкнете, хора! Веднъж замълчете! Как не ви е позор?! Вие, които последните десетилетия изчегъртахте всички вероятни ситеми в България!
Вие, които толкоз доста крадохте, че не просто ни оставихте в къщата с разрушените прозорци, а изядохте и колоните ѝ. А в този момент, когато тези къщи стартират да се разрушават пред очите на всички ни и под отломките им БУКВАЛНО умират хора, имате наглостта да излезете и да говорите! Вие, които се сещате за служители на реда, пожарникари, лекари, сестри, учители, единствено тогава, когато някой бива премазан, когато някое дете загуби живота, когато сестрите стартират да висят като камикадзета по прозорците, когато тежка злополука лишава животи по пътищата.
Вие, които не просто бяхте лакоми, вие изядохте тази страна! Помните ли 16-годишното дете, което беше убито от ток на улицата? Какво беше? „ Шахтата не е наша “. Помните ли детето,което загуби живота си, обикалящо по лечебни заведения в София? Какво беше? „ Растроих се. “ Вие съществено ли? Помните ли авиоинцидента край Шабла, в който почина водачът Валентин Терзиев? Какво беше? „ Загубата на пространствена ориентировка “. Помните ли лекарите и сестрите, които без никаква защита оставихте да излязат на първа линия в пандемията? Със сигурност не знаете имената им. „ Не събираме такава информация. “
А учителите помните ли? Знаете ли какъв брой от тях починаха, изпълнявайки служебния си дълг, до момента в който вие си правихте следващите далавери с проби и прекарвахте фурми? Какво беше? „ България е получила 15 тона медицински консумативи “. Извинете! Три тона маски и консумативи и ДВАНАДЕСЕТ ТОНА ФУРМИ. А затрупаните миньори в Ораново помните ли ги? Пет следващи случая за няколко години там. А компанията стана ли ясно кой обслужва? 15 000 лева санкция от Инспекция по труда, добре ли е? Просто млъкнете!
Поне в тези моменти млъкнете! А на всички останали желая да кажа, апелирам ви не забравяйте, че корупцията в действителност убива и че тя е двустранен развой. Лек път на двете момчета от Бургас и на всички останали, които не успяхме да защитим като общество.
Дано жертвите им не остават напразни!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР