Вчера се състоя обещана от г-н Кирил Петков среща. Тя

...
Вчера се състоя обещана от г-н Кирил Петков среща. Тя
Коментари Харесай

Илия Кузманов, СФСМВР: Вчерашната среща с Кирил Петков беше с нулев резултат

Вчера се състоя обещана от господин Кирил Петков среща. Тя беше по-скоро откровена, в сравнение с резултатна и извънредно закъсняла. Резултатът по повод нарастване на главните заплати е нулев. Хубавото е, че успяхме да реализираме триумф във връзка с това да участваме с нашата експертиза и партньорство в възможна промяна, каквато досега не усещаме да има “, разяснява в Българска национална телевизия Илия Кузманов, заместник-председател на Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

„ Първоначалните диалози бяха във връзка с главните заплати. Беше ни обявено за следващ път, че благоприятни условия за тяхното нарастване няма. Не сме доста сигурни в това, защото се загатна за опция, ако промяната успее. Изключително недопустимо за нас предложение, защото ние ангажимент със самата промяна нямаме “, добави той.

И акцентира, че при нулеви благоприятни условия нещата да се развият в позитивна посока техният единствен късмет е да стачкуват.

Според него главните заплати би трябвало да бъдат увеличени с 20 %. На по-малка цифра не биха се съгласили.

„ Само че започваме да вършим уточнението, че с изоставането на времето, в което това ще се случи, тези проценти ще нарастват. Служителите на Министерство на вътрешните работи изостават с 15 % в нарастване на главните хонорари още от ноември 2020 година и галопиращата сега инфлация. Това са нашите учредения за 20 % нарастване “, разяснява още Кузманов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР