Вчера се проведе среща между министърът на външните работи на

...
Вчера се проведе среща между министърът на външните работи на
Коментари Харесай

Сърбия и Венецуела свалят визите

Вчера се организира среща сред министърът на външните работи на Венецуела Иван Хил Пинт и първия вицепремиер и началник на сръбската дипломация Ивица Дачич. Двамата министри подписаха съглашение за събаряне на визите, като първи стъпки към укрепване на съдействието сред двете страни, заяви Танюг.

„ Венецуела и Сърбия са две приятелски или, в случай че щете, сестрински страни, извънредно близки, с обичайни другарски връзки от 140 години, в този момент 141. Успяхме в тези сложни времена както за Венецуела, по този начин и за Сърбия, макар тежкия напън, да запазим нашето другарство “, сподели министър Дачич на взаимна конференция след диалозите, като приветства своя сътрудник от Венецуела.

В съглашението е посочено, че се смъкват визите за хората, които имат елементарни паспорти.

„ Сърбия и Венецуела стоят твърдо дружно в отбрана на правилата на Хартата на Организация на обединените нации, правата на индивида, както и проблемите на околната среда и ще продължим непрекъснато да работим дружно по тези въпроси. Имаме обща позиция по съвсем 100 % от въпросите, пред които сме изправени и това ни дава опция да създадем една добра база за съдействие “, сподели министърът.

 Снимка: БГНЕС/EPA/ANDREJ CUKIC

Пинт изрази вдъхновение, че сръбското посолство във Венецуела ще възобнови работата си.

„ Радваме се, че сръбското посолство във Венецуела, в Каракас, ще бъде отворено още веднъж и в този момент обмисляме по какъв начин да помогнем на Сърбия да изпрати свои дипломати във Венецуела допустимо най-скоро “, сподели Иван Хил Пинт. Що се отнася до политическите връзки, те са изключителни, сподели министърът.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР