Вчера се навършиха 11 години от интронизацията на главата на

...
Вчера се навършиха 11 години от интронизацията на главата на
Коментари Харесай

Състоянието на патриарх Неофит се подобрява, каза митрополит Киприян

Вчера се навършиха 11 години от интронизацията на главата на Българската православна черква и архиереи от Светия синод отслужиха молебен за неговото здраве
Състоянието на патриарх Неофит се усъвършенства, разгласи Старозагорският митрополит Киприан. 

" Това, което знаем, е, че се усъвършенства. За което извънредно сме признателни на целия екип, който се грижи за здравето на Негово Светешейство. Благодарим, че поставят неимоверни сили и грижа за неговото физическо положение, а ние, несъмнено, всеки път се молим за неговото наред здраве и процъфтяване и бързо излекуване и бързо завръщане като кормчия на кораба на нашата православна черква ", съобщи митрополитът, представен от .

Вчера се навършиха 11 години от интронизацията на главата на Българската православна черква и архиереи от Светия синод отслужиха молебен за неговото здраве.

Митрополит Киприан заяви още, че на 12-и март с очевидно гласоподаване Светият синод ще избере нов митрополит на Сливенската епархия.

" Би трябвало на 12 март да се организира първият избор с очевидно гласоподаване в Светия Синод и на 13 март да бъде канонически определен митрополитът, който в идната събота да бъде интронизиран и в неделя да отслужи първата си Божествена Света литургия. Така че се надяваме, че след 13 март Сливен може да има определен нов митрополит ".

Светият Синод касира извършените на 18-ти февруари избори за нов Сливенски митрополит поради постъпили тъжби.

Вчера с болшинство Светият Синод избра нова Наредба за избор на епархийски митрополити. Тя планува те да бъдат избирани от Синода, а не както до момента посредством епархийско изборно заседание, включително и миряни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР