Вчера Съветът за сигурност на ООН проведе заседание относно положението

...
Вчера Съветът за сигурност на ООН проведе заседание относно положението
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН проведе заседание за ситуацията в Украйна, Китай призова за скорошно прекратяване на войната

Вчера Съветът за сигурност на Организация на обединените нации организира съвещание по отношение на ситуацията в Украйна. Китайският представител още веднъж изрази позицията на страната, че всички участващи страни в спора би трябвало да прекратят огъня и войната допустимо най-скоро, да се оправят с последствията от разпространяването на спора, да обезпечат филантропична помощ и да предотвратят опасности за нуклеарната сигурност.

Постоянният представител на Китай в Организация на обединените нации Джан Дзюн съобщи, че Китай постоянно е подчертавал, че суверенитетът и териториалната целокупност на всички страни би трябвало да бъдат предпазени, задачите и правилата на Хартата на Организация на обединените нации би трябвало да бъдат зачитани, законните опасения за сигурността на всички страни би трябвало да се вземат на съществено и всички старания за спокойно разрешаване на рецесията би трябвало да се одобряват с най-голямо внимание. Въз основа на горната позиция Китай постоянно е полагал старания за реализиране на мир.

„ Всички страни в спора би трябвало прецизно да съблюдават интернационалното филантропично право, да заобикалят набези против цивилни жители и гражданска инфраструктура и да подсигуряват главните потребности на хората и сигурността на живота и имуществото “, добави още китайският представител.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР